Sapte hoteluri IBIS în România, până în 2012

IBIS va inaugura 7 hoteluri in România, pâna in 2012, cel de la Sibiu, inaugurat miercuri (23 septembrie 2009) este cel de-al IV-lea din tara si primul din Ardeal, iar urmatorul va fi deschis la Timisoara, in 2009, a declarat miercuri (23 septembrie 2009) Radu Enache, directorul general al grupului Hotel Continental.

“Am in plan sapte hoteluri IBIS in România pâna in 2012. La anul incepem constructia IBIS Timisoara. Urmeaza Arad, Cluj, Bucuresti si Iasi”, a precizat Radu Enache.
Acesta a spus ca din cauza birocratiei, dar si a crizei financiare, IBIS nu s-a putut dezvolta in ritmul preconizat. Hotelul IBIS de la Sibiu a fost inaugurat cu aproape un an intârziere, insa are un grad de ocupare promitator, de 30%, in prezent.

Pâna la sfârsitul anului, IBIS Sibiu vrea sa ajunga la un grad de ocupare de peste 52% si un venit mediu de 3 milioane de lei, la o investitie de 9 milioane de euro.
IBIS Sibiu este o investitie in modernizarea fostului Hotel Continental, iar lucrarile au durat 13 luni si jumatate, ceea ce a intârziat si constructia IBIS Timisoara. “Motivele intârzierii, primul si cel mai important, sunt birocratia cu care se obtine o autorizatie de constructie in România. La Timisoara obtinerea autorizatiei a durat 18 luni.

Al doilea motiv, criza cu care ne confruntam cu totii. Finantarile s-au cam restrâns din motive de prudenta bancara”, a spus Radu Enache. Pâna in 2013, IBIS se va dezvolta cu o retea de 1.100 de hoteluri pe toate continentele, cel de la Sibiu fiind cel de la 859-lea, conform Andre Cantiniaux, director general pentru Europa Centrala si de Est.

Acesta a anuntat ca nu se va construi in viitorul apropiat vreun hotel Sofitel la Bucuresti. “România spre deosebire de alte tari din regiune, are o piata nationala. Contam pe clientela româneasca, insa pentru moment. Pentru moment nu ne vedem capabili sa deschidem un hotel Sofitel in România, tinând cont ca Sofitel se deschid doar in capitale.

De aceea, doar IBIS pentru Capitala. Exista un proiect un nou hotel mai mic de 100 de camere, in Timisoara”, a spus Andre Cantiniaux. Lantul Continental Hotels a fost infiintat in anul 1991, fiind dedicat inca de la inceput furnizarii unor servicii de 3 si 4 stele pe segmentul turismului de afaceri. Orasele in care lantul Continental Hotels este prezent sunt Arad, Bucuresti, Constanta, Oradea, Portile de Fier, Sibiu, Suceava, Târgu Mures, Timisu de Sus si Turnu Severin, totalizând un numar de 1855 de camere.

Portofoliul Continental cuprinde de asemenea si brand-urile: Continental Forum, Hello Hotels, Tekaffe, Balkan Bistro. Continental Hotels colaboreaza, prin intermediul marcii Ibis, cu Accor, una din cele mai importante companii hoteliere la nivel mondial.

Ibis este marca internationala a hotelurilor economy din grupul Accor. Calitatea standardului ibis a fost recunoscuta prin certificatul ISO 9001 acordat de International Organization for Standardization in 1997. Infiintat in 1974, lantul hotelier IBIS este lider European si una din cele mai mari retele hoteliere din lume, cu peste 90.000 de camere si 800 de hoteluri in 40 de tari.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.