Sindicatele veterinarilor se alatură protestelor bugetarilor

Federatia Sindicala a Veterinarilor din Romania (FSVR) va initia procedurile specifice pentru constatarea si inregistrarea conflictului de munca si pentru declansarea ulterioara a masurilor de blocare a activitatii veterinare, a declarat presedintele FSVR, Romeo Manea.

De asemenea, FSVR va participa, alaturi de celelalte organizatii sindicale, la toate miscarile de protest si greve organizate pentru sustinerea revendicarilor sociale sau profesionale similare.

Sindicalistii reclama subfinantarea sistemului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, neplata in mod abuziv si fara a avea o justificare legala a anumitor drepturi salariale cuvenite personalului sanitar veterinar, organizarea deficitara, fara perspectiva si neunitara a sistemului, in totala contradictie cu prevederile articolului 5 al OG nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitare veterinare, nerezolvarea problemei personalului angajat pe perioada determinata in sistemul sanitar veterinar.

Membrii FSVR reclama si lipsa unui dialog social consecvent si eficient intre Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din România (ANSVSA), neimplicarea si dezinteresul conducerii ANSVSA si implicit a Guvernului României pentru intelegerea si remedierea problemelor generate de deficientele Legii unice de salarizare a bugetarilor.

“Forma actuala a Legii salarizarii unice plaseaza profesia medical veterinara si conexa printre cele mai prost platite din România fara sa tina cont de importanta sociala si economica a activitatii desfasurate, in contradictie cu realitatea intâlnita inclusiv in celelalte tari membre ale UE”, a subliniat presedintele FSVR.

Federatia Sindicala a Veterinarilor din Romania apreciaza ca existenta acestor probleme afecteaza grav functionarea fapt care va avea efecte nefavorabile pentru România prin imposibilitatea asigurarii si garantarii statusului de sanatate a animalelor si produselor provenite de la acestea, cu consecinte imprevizibile asupra sanatatii animalelor si a mediului;
imposibilitatea asigurarii sanatatii si salubritatii alimentelor de pe piata in România, cu consecinte imprevizibile asupra sanatatii oamenilor; imposibilitatea garantarii comertului intracomunitar cu animale si alimente provenite din România.

Acest fapt ar putea duce la subminarea industriei alimentare românesti prin excluderea de pe piata comunitara a producatorilor de alimente din România si implicit a crescatorilor de animale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.