„Timpuri Noi” SA nu a îndeplinit măsurile din programul de restructurare

Masura de relocare a activitatii la SC Timpuri Noi SA Bucuresti, decisa prin programul de restructurare din 2006, nu a fost implementata in totalitate pâna la termenul final, in anul 2008, releva Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in urma analizei modului de realizare a masurilor din programul de restructurare pentru aceasta societate.

În urma analizei efectuate de catre AVAS s-a constatat ca pâna la 31 decembrie 2008, masura de relocare a activitatii nu a fost implementata in totalitate si, in consecinta, nici masurile adiacente acesteia, respectiv reorganizarea sectiilor si serviciilor pe centre de profit, relocarea sectiilor productive si elaborarea si implementarea studiilor de impact pentru relocare si dezafectarea vechiului amplasament.

De asemenea, AVAS a constatat ca indicatorii prevazuti in programul de restructurare nu au fost indepliniti dar, conform jurisprudentei comunitare, aceste abateri de la indicatorii economico – financiari prevazuti in programul de restructurare nu este considerata o neindeplinire a acestuia si nu atrage, dupa sine, recuperarea ajutorului de stat, asumarea lor fiind o estimare.

În urma analizelor efectuate, conform termenelor scadente din program, AVAS a hotarât transmiterea catre Consiliul Concurentei a Raportului cu privire la modul de realizare a masurilor de restructurare cu termene de realizare 31 decembrie 2008 de la SC Timpuri Noi SA Bucuresti si notificarea conducerii societatii si a cumparatorului pentru implementarea in totalitate a masurilor de restructurare impuse.

De asemenea, AVAS a decis extinderea perioadei de monitorizare a indeplinirii masurilor din programul de restructurare, pâna la data de 31 decembrie 2009, in vederea implementarii mpasurilor in totalitate.

Pentru SC Timpuri Noi SA Bucuresti, programul de restructurare a fost aprobat de Consiliul Concurentei prin Decizia nr. 89 din 11 aprilie 2006 si a cuprins masuri de natura organizatorica, de investitii tehnologice si de mediu, precum si masuri financiare. Potrivit AVAS, programul de restructurare este in legatura directa cu acordarea unor ajutoare de stat pentru societatile bucurestene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.