Eşec total pentru cafenelele deschise în Iulius Mall Suceava

Iulius Mall nu mai este de o bună bucată de vreme cea mai atractivă locaţie de shopping ori de petrecere a timpului liber pentru suceveni

.

De la o lună la alta însă, tot mai multe firme care au avut închiriate spaţii în incinta Iulius Mall Suceava au tras obloanele.

Într-o astfel de situaţie se plasează şi sumedenia de cafenele instalate strategic pe lângă magazine mai mari, la intrările importante, pe la colţurile reţelei de alei comerciale din Iulius Mall.

Acum un an, prefecţi, deputaţi, alte personalităţi politice locale, s-au înghesuit să prindă spaţii cât mai cu vad în incinta Iulius Mall. Nu conta atunci suprafaţa, importantă era poziţia, ei speculând că în scurt timp vor prospera pe urma crâşmelor ce le-au deschis.

Însă o bună parte din spaţiile comerciale s-au închis, iar cafenelele cu ştaif nu sunt vizitate de mai nimeni, indiferent cine este patronul.

Cu puţine luni în urmă a fost deschisă cu mare tam – tam cafeneaua-discotecă VINCI, amenajată în jurul vechiului turn al IFA. Zilele trecute şi-a închis porţile, dar nu înainte ca firma care i-a instalat termopanele să trimită oameni să scoată geamurile montate, pentru neplata facturilor. Ar fi vorba de vreo 5.000 de euro.

Şi cafeneaua STOP CAFE, ce aparţine fostului prefect al judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a fost închisă o perioadă din motive financiare.

„Chiriile stabilite la data semnării contractului sunt mari, clienţi avem tot mai puţini, renegociem, odată la câteva luni chiria, pentru a putea supravieţui. Să ai spaţiu la Iulius Mall nu mai este o afacere. Multe dintre proiectele anterioare nu s-au mai finalizat, mă refer la cinematografe, drumul până la noi este lung şi greu din orice parte a oraşului. Cine ar dori să vină la Mall să îşi petreacă după amiaza, ştiind că trebuie să facă un ceas până să ajungă aici şi îi trebuie încă un ceas să iasă din aglomeraţia rutieră?”, se întreabă un posesor de spaţiu închiriat la Iulius Mall.

Sursa: Obiectiv de Suceava

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.