Isărescu şi-a dublat profitul în afacerile cu vin

Guvernatorului BNR îşi valorifică avantajos talentul de viticultor: afacerea cu vinuri a familiei Isărescu a avut anul trecut un profit de 183.000 de lei, mai mult decât dublu faţă de 2007, la aproximativ aceeaşi cifră de afaceri.

.
Firma Măr SRL, deţinută în totalitate de guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, şi de soţia sa Elena, a înregistrat, în anul 2008, un profit net de aproximativ 183.000 de lei, dublu faţă de cel din anul precedent, potrivit datelor de bilanţ publicate de Ministerul Finanţelor.

Cifra de afaceri a firmei a fost, în 2008, de peste 520.000 de lei, ceea ce înseamnă că, anul trecut, afacerea familiei Isărescu a avut o rată a profitului foarte bună, de 35%. Cu atât mai remarcabil cu cât aceste cifre au rezultat din munca a doar trei angajaţi, potrivit datelor de bilanţ de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Măr SRL este înregistrată în Dragăşani, oraşul natal al guvernatorului BNR. A fost înfiinţată în 2003 şi are ca principală activitate producţia de vin din podgoria proprie a guvernatorului.

Isărescu face acolo vin din soiul Crâmpoşie, un sortiment local autentic românesc, şi, potrivit propriilor declaraţii, a apelat chiar la fonduri europene pentru a-şi dezvolta afacerea.

Integral în Capital

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.