Începând de astăzi profesorii nu vor mai trece notele în catalog

Începând de astăzi, profesorii nu vor mai trece notele elevilor în catalog, rezultatele obţinute de către şcolari urmând a fi trecute în caietele personale ale dascălilor. Măsura va fi aplicată de aproape 200.000 de cadre didactice afiliate Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Pe lângă această măsură de protest împotriva salariilor stabilite în legea unică, profesorii au decis să trimită o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu şi tuturor partidelor politice, precum şi să sesizeze avocatul poporului în vederea declarării respectivului act normativ ca fiind neconstituţional.

Conducerea FSLI a precizat la finalul şedinţei de astăzi că pe lângă referendumul pe care îl va organiza în teritoriu pentru a stabili dacă se va declanşa sau nu greva generală pe data de 16 noiembrie, calendarul protestelor rămâne valabil: pichetarea sediilor PSD şi PDL în 30 septembrie, grevă în data de 5 octombrie şi miting în data de 7 octombrie.

Anunţul cum că Ministerul Educaţiei va acorda în continuare sporurile pentru dascăli nu îi înduplecă pe sindicalişti, care cer refacerea întregii legi a salarizării.

„În mod categoric protestele vor continua, pentru că negăm tot ceea ce e în Legea Salarizării. Guvernul nu a respectat nici principiul echivalenţei în grilă scăzând criteriul pentru profesori în grilă de la 8 la 4 şi neaplicând media sporurilor de 30% pentru ordonatorii de credit”, a anunţat Aurel Cornea, preşedintele FSLI.

Integral în Gândul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.