Lafarge: Nu am simţit lucrările de infrastructură. În România se construieşte cu ciment la sac

– Phillipe Questiaux, presedintele Lafarge Ciment, cel mai mare producator de ciment de pe piata de infrastructura, afirma ca nici anul acesta nu s-a resimtit principala masura asteptata de constructori din partea guvernului – inceperea in forta a lucrarilor de infrastructura, avand in vedere ca majoritatea vanzarilor au fost de ciment la sac.

.
In primul semestru, cand piata cimentului a scazut cu 30%, cele mai mari vanzari au fost catre proiectele mici de locuinte, in special in mediul rural, unde se cumpara mai mult ciment la sac.

„Desi am asistat in iunie, iulie, august la o usoara revigorare a volumelor vandute la sac, acest aspect nu a facut altceva decat sa ne reconfirme ca in constructii se deruleaza aproape numai lucrari mici, domestice si mai putin lucrari de anvergura, in infrastructura sau investitii majore rezidentiale si comerciale”, explica Questiuax.

Vanzarile de ciment la saci ocupa in prezent o pondere de 55-60% dintr-o piata care a ajuns anul trecut la circa 900 mil. euro, fiind opusul a ceea ce se intampla in statele dezvoltate din Uniunea Europeana si ceea ce s-a intamplat in ultimii doi ani in Romania.

În cazul producatorilor de ciment, business-ul a scazut in medie cu 30-35% fata de anul precedent.

Sursa: Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.