Magistraţii au decis suspendarea protestului

– Adunarea Generala a judecatorilor din cadrul Tribunalului Iasi a decis, astazi (25 septembrie 2009), suspendarea actiunilor de protest, in sensul reluarii activitatii de judecata si a functionarii normale a tuturor celorlalte compartimente ale instantei

– Activitatea judecatorilor va reîncepe de luni, 28 septembrie, si se va desfasura pana la data semnarii Pactului pentru Justitie, dar nu mai tarziu de 31 octombrie, cand se va proceda la o reevaluare a stadiului solutionarii solicitarilor judecatorilor

.

Referindu-se la finalizarea protestelor pe teritoriul ţării, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, a declarat că un prim rezultat este faptul că s-a atras atenţia opiniei publice asupra deficienţelor structurale ale sistemului judiciar care împiedică cetăţeanul să aibă dreptul la un proces de calitate. La ora actuală există toate auspiciile pozitive pentru a fi reconsiderată poziţia magistraţilor în societate, pe mai multe considerente”.

Aceasta a făcut referire la adoptarea propunerii de înfiinţare a unei comisii speciale pentru justiţie, din care fac parte reprezentanţi ai tuturor partidelor reprezentate în Parlament, aceasta urmând să găsească soluţii la problemele cu care se confruntă în prezent sistemul judiciar.

De asemenea, au fost asumate principiile fundamentale pe care se va adopta Pactul pentru Justiţie. Dezbaterile pe tema Pactului pentru Justiţie s-au axat, preponderent, pe finanţarea sistemului judiciar şi relaţia dintre cele trei puteri ale statului.

Acest pact va constitui documentul cadru pentru elaborarea şi adoptarea viitoarelor politici publice şi acte normative în domeniul justiţiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.