Numărul turiştilor care vizitează România a scăzut cu 10%

Numarul de turisti care vor veni in România nu va inregistra o crestere in anul 2009, in prima jumatate a anului fiind inregistrata o scadere cu 10% fata de aceeasi perioada din 2008, a declarat joi (24 septembrie 2009) la Târgul de Turism Tour&Travel, de la Varsovia, directorul de Marketing si Relatii Internationale in cadrul Ministerului Turismului, Carmen Moraru.

“În anul 2009 nu va fi inregistrata o crestere a numarului de turisti care viziteaza România, o cauza fiind scaderea turismului la nivel mondial in special al celui din zona Europa Centrala si de Est.
În zona ECE a fost inregistrata o scadere de 15%. În România, scaderea a fost de 10% in prima jumatate a anului 2009 fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Acest lucru a rezultat si dintr-o crestere foarte mare a numarului de turisti in România in 2008 fata de anul 2007, de 30%”, a afirmat reprezentantul MT. Doua firme reprezinta România la Târgul de Turism Tour&Travel de la Varsovia, eveniment deschis publicului polonez joi. Târgul se deruleaza pe parcursul a trei zile si reuneste peste 520 de expozanti din 56 de tari.

Firmele care expun in cadrul standului României, ce are o suprafata de 21 de metri patrati, sunt Karpaten Turism si Carpathian Travel Adventure. Compania aeriana Blue Air este prezenta la târg ca vizitator de specialitate. De asemenea, la stand este prezent artistul popular Doina Nistor, care realizeaza papusi traditionale miniaturale.

“Cei 2 operatori ofera vizitatorilor polonezi turism cultural, in special. Participarea României la acest târg reprezinta o recunoastere a importantei pietei poloneze pentru România. În anul 2008, aceasta tara a adus in România peste 276.000 de turisti, in crestere cu aproape 45% fata de numarul celor din anul 2007. Din discutiile purtate cu specialistii, mare parte dintre turisti sunt tineri.

Speram sa ii atragem prin vânzarea turismului cultural, a circuitelor, a turismului de aventura si balnear”, a declarat Carmen Moraru. Suma alocata constructiei si suprafetei standului României la târg a fost de 10.000 de euro, potrivit reprezentantului MT.

Pâna in prezent, pietele principale de turisti pentru România sunt Germania, Austria, Italia, Franta, Marea Britanie, Irlanda, Ungaria, Tarile Baltice si Statele Unite. Polonia se numara printre pietele considerate secundare, cu potential de crestere a numarului de turisti. Cu prilejul prezentei României pentru al 15-lea an consecutiv la Târgul de Turism de la Varsovia, vineri, va fi inaugurat Biroul de Turism al României la Varsovia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.