Sistemul sanitar are nevoie de 22.000 miliarde de lei vechi pentru a funcţiona normal

Pentru iesirea din criza a sistemului sanitar este nevoie de o contributie directa a statului român, de o suplimentare a banilor incasati de la contribuabili pâna la suma de 22.000 miliarde de lei, a declarat Marius Petcu, presedinte al CNSLR-Fratia si presedinte al Federatiei SANITAS, inaintea inceperii lucrarilor Consiliului National.

Casa Nationala de Sanatate incaseaza de la asigurati circa 15.000 de miliarde de lei vechi. Liderul sindical Marius Petcu sustine ca necesarul de bani pentru buna functionare a sistemului este de 22.000 miliarde lei vechi. “Statul trebuie sa disloce din fondurile speciale banii care lipsesc, pentru o buna functionare a sistemului”, precizeaza Petcu.

Daca pâna pe data de 15 octombrie acesti bani nu vor ajunge in sistemul de sanatate atunci sindicalistii din Federatia SANITAS vor trece la organizarea de actiuni sindicale pe cont propriu.

Consiliul National al Federatiei SANITAS va aproba joi (24 septembrie 2009) actiunile de protest propuse de Alianta Bugetarilor si anume greva generala in data de 5 octombrie in tot sectorul bugetar si miting de protest in Capitala, al tuturor confederatiilor sindicale, pe data de 7 octombrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.