Tranşa a II-a de împrumut de la FMI a intrat în conturile BNR

FMI confirma “faptul ca Banca Nationala a României a primit suma de bani aferenta celei de-a doua transe a imprumutului acordat României de catre FMI.

O parte din aceasta transa va fi utilizata pentru finantarea deficitului bugetar, iar 10 companii de stat care au cele mai mari pierderi vor fi mai intens monitorizate”, se arata in declaratia remisa joi (24 septembrie 2009) de Biroul FMI de la Bucuresti.

Acordul de finantare cu FMI se intinde pe o perioada de 24 de luni, Fondul urmând sa vireze României un total de 12,5 miliarde de euro, in opt transe, din cadrul unui imprumut de sprijin de 19,95 miliarde de euro, din care 12,95 miliarde de euro de la FMI, 5 miliarde de euro de la Comisia Europeana, 1 miliard de euro de la Banca Mondiala si 1 miliard de euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Banca Europeana de Investitii.
Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a spus ca suma primita de la FMI va fi impartita pe doua destinatii:
“O parte din bani va merge in conturile Bancii Nationale, iar o alta parte in contul Ministerului de Finante, pentru acoperirea deficitului bugetar”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.