EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

Ultima zi la multinaţionala Mc Donald’s, prima zi de „libertate”

Marian Alecu, omul care a pus bazele industriei fast-food in Romania, se retrage dupa 18 de ani de munca la multinationala, din care 16 ani in cadrul Mc Donald’s. „Mi-a ajuns pana peste cap. Vreau sa incep o viata noua, in care sa fiu propriul meu patron”, declara fostul director general Mc Donald’s intr-un interviu acordat in exclusivitate DailyBusiness.ro, in primele sale ore de „somer” de lux.

.

„Vine. Trebuie sa ajunga”. „Ai strans mesele alea?”, „Vezi daca ai destule chifle. Geamurile de sus sunt sterse?” . Personalul de la Mc Donald’s-ul de pe Barbu Vacarescu a trait ieri ultima „vizita de lucru” a „mogulului” fast-food-ului, Marian Alecu, seful Mc. Donald’s Romania.

Era ultima sa inspectie intr-un restaurant, dupa 16 ani in care a construit cea mai profitabila retea de fast-food-uri din Europa de Est. A aparut zambind, relaxat, fara incrancenarea care i se citea pe figura in anii trecuti. „N-ai vrea sa discutam undeva, in aer liber, intr-un parc, de exemplu?”, a intrebat. In spatele nostru, angajatii Mc Donald’s rasuflau usurati. Au scapat cu bine. Totul a iesit perfect.

„Prima zi de viata de dupa Mc Donald’s”

Astazi e prima zi de viata de dupa Mc Donald’s”, spune, zambind. „Tocmai am intrat in concediu. Macar o luna nu ma mai gandesc la nimic. Simt o mare nevoie de schimbare, si mental si fizic„.

„De ce ati plecat, pana la urma”?, il intreb. „Aveati o cariera incredibila, banii erau foarte buni, cea mai buna pozitie”. „Ajunsesem la un fel de uzura dupa 16 ani de Mc Donald’s si, inainte, 2 ani la Coca Cola (director de vanzari – n.r.)”, spune, mangaindu-si cu afectiune cainele, un lup alsacian botezat Aras.

Renunt, cred ca a venit timpul. 16 ani inseamna patru mandate parlamentare”, glumeste, dupa care remarca spontan: „Uite, imi plimb cainele in parc si nu e zi de weekend„.

„Nu a fost o treaba usoara sa muncesc o viata intreaga intr-o multinationala. A sosit insa timpul insa sa fac o schimbare”, spune primul angajat Mc Donald’s Romania, care mai apoi a deschis Mc Donald’s in Moldova, in Bulgaria, in tarile din fosta Iugoslavie.

„Simteam nevoia unei noi provocari. Voi construi, de anul viitor propriul meu business, voi aduce o mare marca straina aici, dar nu pot sa spun mai mult. Pornind de acum un business pe perioada de criza, consider ca va fi mai usor pentru ca pornesc de jos. Mai rau nu se poate. Sunt pregatit si sper. Nu stiu daca voi avea succes, insa voi incerca. Imi voi pune toata experienta la bataie. Trebuie sa reusesc”.

Continuarea în DailyBusiness.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata