Danemarca, zguduită de un scandal turistico-sexual

Totul a inceput cu câteva zile in urma, dupa aparitia pe YouTube a unui clip cu o tânar daneza care tine in brate un prunc, declarând ca il cauta pe tatal copilului.

Salut, sunt Karine, iar acesta este fiul meu August. Am filmat acest clip ca sa-l gasesc pe tatal fiului meu… Îmi este jena sa recunosc, insa eu nu tin minte cum te cheama si din ce tara esti. Cu un an si jumatate in urma ne-am intâlnit intr-un bar la Copenhaga, apoi te-am invitat la mine, unde s-a si intâmplat totul… Nu am nicio pretentie la tine, vreau pur si simplu sa stii ca ai un copil in Danemarca„, face apel eroina clipului.

Numarul de persoane care au vizionat aceste imagini a depasit deja un milion, mii de oameni din intreaga lume propunând tinerei mame ajutor material, in timp ce altii isi exprima indignarea in legatura cu moravurile usoare ale tinerelor scandinave, relateaza cotidianul rus Novâie Izvestia.

Punctul in aceasta poveste a fost pus de ziarul danez ExtraBladet, ai carui cititori au recunoscut-o in Karen pe actrita profesionista Ditte Arnth (29 de ani), care nu avusese niciodata copii. Prin urmare, clipul s-a dovedit un fals, gândit chiar de agentia daneza de stat pentru turism VisitDenmark.

Consider ca filmul este foarte reusit. El a atras atentia asupra tarii noastre, dezvaluind principalele sale trasaturi pozitive: libertatea si deschiderea„, declarase initial comanditarul materialului, directorul VisitDenmark, Dorte Kiilerich. La scurt timp, insa, agentia a fost nevoita sa retraga clipul de pe YouTube.

Comunitatea daneza a femeilor, dupa care o serie de alte organizatii si persoane private, au lansat critici vehemente la adresa VisitDenmark, afirmând ca, din banii contribuabililor (clipul a costat 20.000 de euro) o institutie de stat „a murdarit Danemarca cu noroi„, reprezentând-o ca pe un bordel gigantic, care ivita barbati din intreaga lume la partide de sex.

Demersul publicitar al VisitDenmark a fost discutat chiar si in parlament, toate partidele fara exceptie condamnând initiativa dnei Kiilerich si trasând guvernului obligatia de a institui un control mai riguros asupra creatiei functionarilor de la Turism.

În afara de aceasta, Departamentul pentru problemele consumatorilor a declansat o ancheta impotriva VisitDenmark, pe care o acuza de reclama falsa.

Nu este exclus ca agentia nationala pentru turism sa fie obligata sa plateasca amenzi importante clientilor pacaliti, deoarece printre cei care ai vizionat clipul pe YouTube s-au gasit zeci de „tati” ai micutului August. Unii dintre acesti barbati cer compensatii pentru „prejudiciul moral” care le-a fost adus.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.