Liderii coaliţiei discută decizia conducerii PD-L de a-l mandata pe Boc să ia măsuri pentru o bună guvernare

Biroul Politic Coordonator Central al coaliţiei de guvernământ discută luni (28 septembrie 2009) dimineaţă la Palatul Victoria, despre decizia Colegiului Director al PD-L de a-l mandata pe premierul Emil Boc să ia toate măsurile care se impun în vederea unei bune guvernări, în condiţiile existenţei unor nemulţumiri legate de aplicarea protocolului coaliţiei, după cum a anunţat, duminică seară, vicepreşedintele democrat-liberalilor Gheorghe Flutur.

El a precizat că această decizie a conducerii PD-L a fost luată ca urmare a existenţei unor nemulţumiri în filialele democrat-liberale cu privire la modul de colaborare cu social-democraţii.
Colegiul director al PD-L l-a mandatat, duminică, pe premierul Emil Boc să ia toate măsurile care se impun în vederea unei bune guvernări, în condiţiile existenţei unor nemulţumiri legate de aplicarea protocolului coaliţiei, a declarat, duminică seară, la sediul PD-L, vicepreşedintele Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, liderii democrat-liberali din conducerea centrală, împreună cu cei din teritoriu, au decis adoptarea unei rezoluţii referitoare la susţinerea parlamentului unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300.
”Recomandăm tuturor membrilor şi simpatizanţilor PD-L să participe la referendum şi să voteze ‘da’ pentru parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari”, a afirmat Flutur.

El a reamintit că PD-L a avut, încă în 2008, în programul său electoral cuprinsă reforma constituţională a statului şi trecerea la parlament unicameral.
La rândul lor, social-democraţii afirmă că nu se tem de posibilitatea remanierii unui ministru PSD şi nici nu ştiu ce ar putea însemna exact declaraţia vicepreşedintelui PD-L Gheorghe Flutur conform căreia conducerea democrat-liberalilor l-a mandat pe premierul Emil Boc să ia măsurile necesare pentru o bună guvernare.

„Nu ştiu ce înseamnă acest lucru. Nu am discutat despre zvonuri, Dan Nica este vicepremierul României şi nu cred că aceste zvonuri pot fi luate în serios de nimeni.

Dânşii (democrat-liberalii – n.r.) pot face orice remaniere în zona pe care o administrează în Guvern, iar orice discuţie privind remanierea în zona noastră ne priveşte pe noi”, a declarat, duminică seară, purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, la finalul unei şedinţe a conducerii partidului.

El a susţinut că reuniunea, care a avut loc la sediul central al PSD, a fost consacrată problemelor de campanie, respectiv organizarea de conferinţe în judeţe şi convocarea congresului extraordinar al partidului în jurul datei de 2 octombrie.
Duvăz a precizat însă că liderii PSD nu au discutat despre remaniere şi că nici nu pot fi luate în considerare zvonurile privitoare la o remaniere guvernamentală.

La finalul şedinţei PSD, vicepremierul Dan Nica nu a dorit să comenteze zvonul privitor la o posibilă remaniere a sa de către democrat-liberali. „Eu sunt vicepremier şi ministru de Interne şi îmi voi face datoria până la capăt”, a subliniat Dan Nica. Cei 2 au menţionat că, dacă există probleme, acestea vor fi discutate în şedinţa coaliţiei de luni dimineaţă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.