Boc susţine că nici un salariu nu va fi diminuat prin legea unică a salarizării

Niciun salariu nu va fi diminuat dupa intrarea in vigoare a legii unice a salarizarii in sectorul bugetar, a anuntat miercuri (30 septembrie 2009) premierul Emil Boc, dupa sedinta de Guvern.

“Odata cu intrarea in vigoare a legii salarizarii unice, si aici ma refer la aplicarea ei de la 1 ianuarie 2010, niciun salariat din România care lucreaza la stat nu va suferi o diminuare a veniturilor salariale pe care le are”, a spus premierul.

De asemenea, seful Guvernului a subliniat ca nici profesorii nu vor suferi o diminuare a salariilor, odata cu intrarea in vigoare a legii salarizarii unitare.

“Nici cu intrarea in vigoare, acum, a legii, in octombrie, niciun profesor nu va suferi o diminuare a veniturilor sau a sporurilor pe care le are si nici dupa 1 ianuarie 2010 nu va suferi o scadere a salariului sau a veniturilor pe care le are in prezent si aceasta este informatia oficiala pe care o confirma Guvernul pe baza proiectului de lege pe care si l-a asumat prin procedura angajarii raspunderii”, a spus Boc.

Citeste si:  Cum poţi lua 10 salarii de la stat, în aceeaşi lună?

Seful Guvernului a explicat ca aceste declaratii vin ca urmare a unor afirmatii potrivit carora, dupa intrarea in vigoare a legii de salarizare unica a bugetarilor, profesorii vor suferi o diminuare a veniturilor cu 40%. “Am spus acest lucru pentru ca am vazut foarte multe declaratii potrivit carora, dupa ce intra in vigoare legea, la trei zile, profesorii vor avea venituri cu 40% mai mici. Fals, nu este adevarat.

Acest lucru nu se intâmpla. Profesorii nu vor suferi niciun fel de diminuare a salariilor. La fel, s-a spus ca din ianuarie 2010 profesorii vor avea cu 40% mai mici veniturile decât acum.

Fals, nu se intâmpla acest lucru, ci potrivit legii salarizarii unice, profesorii din invatamântul preuniversitar beneficiaza de o crestere mai accelerata a salariilor peste media de 56% cât este per sistem in perioada de aplicare si implementare a legii salarizarii unice”, a precizat Boc.

Citeste si:  Ministrul Muncii: Salariul minim pe economie va ajunge la 1.200 de lei în 2016
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner