EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,30 RON
(0%)
GBP
5,37 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(0%)
BYN
1,76 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,99 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(0%)

A fost lansat primul catalog Forbes pentru România

Cei „500 miliardari” identificati in primul catalog Forbes pentru România, al oamenilor de afaceri si managerilor de succes, lansat luni, poseda o avere cumulata de 29 miliarde euro, adica 21 la suta din PIB-ul României pe anul trecut, a declarat, la o conferinta de presa, Razvan Corneteanu, director general Forbes România.

În „Forbes România – 500 miliardari„, pentru al doilea an la rând, omul de afaceri Dinu Patriciu deschide topul miliardarilor români, având o avere estimata de 2,2 miliarde de euro, in crestere cu 10 la suta.

În timp ce actuala avere a lui Ion Tiriac, de 850-900 milioane de euro, il coboara acum pe omul de afaceri un loc in topul celor mai bogati români, asezându-l pe pozitia a treia a clasamentului intocmit de echipa Forbes România, cele 1,2 miliarde ale lui Ioan Niculae il propulseaza pe acesta de pe locul 11 direct pe locul secund. Potrivit estimarilor Forbes România, Ioan Niculae si-a dublat averea in numai un an de zile.

Decizia noastra de a continua investitiile in productia de biocombustibil si cogenerarea de energie, in conditii de criza si când bancile aproape au disparut din ecuatie, s-a dovedit a fi corecta. Acum sapte zile am pornit rafinaria de bioetanol de la Zimnicea, cu o productie estimata de 100.000 t/an, care ar putea asigura intreg consumul României pe timp de un an de zile, iar in saptamâna precedenta am pornit centrala electrica pe cogenerare, de 12 MW de la Zimnicea, si am facut primele livrari in sistemul energetic national„, a declarat, luni, Ioan Niculae, invitat la lansarea catalogului Forbes România.

La intrebarea „cine a fost ingenuncheat de criza„, echipa Forbes România a dat publicitatii un top al primilor mari perdanti.

Pe primul loc este Gigi Becali a carui avere s-a diminuat cu 525 milioane de euro, ajungând la 200 milioane de euro, din cauza „scaderii pietei imobiliare (principala sursa de venit a miliardarului)”. Pe locul doi al marilor perdanti pe timp de criza este Zoltan Teszari, care a pierdut circa jumatate din averea de anul trecut, pe fondul scaderii actiunilor companiei sale RCS&RDS si al pierderii de clienti, datorata „concurentei acerbe” din piata de cablu. Pierderea estimata: 500 milioane de euro. „Media, un domeniu afectat de criza, a redus averea lui Sorin Ovidiu Vântu, prin lipsa publicitatii, a contractelor, dar si a unui management defectuos„, apreciaza Forbes România situatia celui de-al treilea clasat in topul marilor perdanti.

Catalogul Forbes România mai publica, pe lânga topul celor 500 de bogati ai României, si o serie de date si topuri internationale, inclusiv o inedita „harta a dezastrului financiar„, potrivit careia, Polonia si Kahstanul au inregistrat cele mai mari scaderi ale averrilor, iar SUA au pierdut cei mai multi miliardari.

Doar pentru Nigeria, Emiratele Arabe Unite si Flipine, Forbes a apreciat ca a avut loc o crestere a averilor. Topul „Forbes România – 500 miliardari” a fost realizat de o echipa redactionala condusa de Adrian Halpert (redactor-sef) si Mihaela Pântea (senior editor) in colaborarea cu firme de specialitate, iar evaluarea s-a facut pe baza ansamblului indicatorilor financiari ai averilor bogatilor României, fiindu-le analizate si toate proprietatile, inclusiv cele imobiliare.

Forbes România – 500 miliardari” se va gasi la toate chioscurile de presa, incepând de marti, 6 octombrie, intr-un tiraj total de 64.000 exemplare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata