EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Prefectul judeţului Iaşi condamnă falsul de la „Palas”, dezvăluit de FINANCIARUL

– La începutul lunii septembrie, revista FINANCIARUL a dezvăluit, în premieră, neatenţia cu care consilierii locali ieşeni au aprobat  un acord încheiat între două firme ale lui Iulian Dascălu (foto) şi o firmă-fantomă: „Palas Corp” SRL (care nu exista în evidenţele Registrului Comerţului sau ale Ministerului de Finanţe la data adoptării hotărârii respective)

– Pentru parafarea documentului trecut prin CL, firma-fantomă a utilizat o ştampilă şi o semnătură, AMBELE FALSE

– După analiza documentelor, prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a confirmat existenţa neregulilor semnalate de revista FINANCIARUL,  declarând că hotărârea cu „Palas Corp” trebuie revocată

.

Verdictul Prefecturii Judetului Iasi este motivat astfel: la data votarii in Consiliu, firma Palas Corp nu exista. Societatea condusa de oamenii lui Iulian Dascalu a primit acest nume abia pe 28 septembrie..

„In data de 1 septembrie 2009 putem vorbi de vechea denumire a acestei societati („Edilis Cleaning” n.r. )care a fost inmatriculata la Registrul Comertului in anul 2006.

In schimb la 1 septembrie nu puteam vorbi de noua denumire („Palas Corp” n.r.) care, repet, a fost modificata abia pe 28 septembrie 2009. Am solicitat Consiliului Local al municipiului Iasi revocarea acestei hotarari, ei trebuie sa o reanalizeze. In caz contrar, ne vom adresa instantei de Contencios Administrativ in vederea anularii ei”, a declarat prefectul.

TeleM.ro scrie ca scandalul firmei-fantoma „Palas Corp” nu putea avea alt deznodamânt. Imediat dupa sedinta de Consiliu Local in care alesii ieseni, cu exceptia a patru democrat-liberali, au ridicat mana in favoarea hotararii cu „Palas Corp”, Financiarul.ro a anuntat stirea bomba.

Oamenii lui Iulian Dascalu s-au grabit sa concesioneze o bucata de teren si au comis o infractiune – fals si uz de fals.

Mai exact, documentele depuse la Primarie pe 24 august contin stampila firmei „Palas Corp”, desi aceasta societate nu exista la registrul Comertului.

„Societatea era inmatriculata din 2006. Daca se facea cererea pe vechea denumire de Edilis Cleaning, hotararea era in regula. In schimb, la 1 septembrie societatea avea numai acte aditionale autentice prin care asociatii intentionau sa faca o serie de modificari la Registrul Comertului care au fost operate pe 28 septembrie 2009, deci ei au folosit prematur denumirea modificata a societatii si a celorlalte modificari in actele constitutive”, a mai adugat prefectul.

Primarul Iaşului, Gheorghe Nichita a spus ca asteapta hartiile de la… „subprefectul” Dragomir Tomaseschi.

Domnul subprefect sa faca tot ceea ce crede de cuviinta el ca trebuie facut pe linia legalitatii documentelor, n-am nimic impotriva. Sa trimita catre Consiliul Local si voi da la consilieri sa le discute.

R: – Veti semna contractul cu noua firma?
Gheorghe Nichita: „- V-am spus de o mie de ori pana acum, astept documentele de la prefectura si daca exista cale legala semnez, si daca nu este cale legala, nu semnez!

Primaria Municipiului Iasi trebuie sa dea un raspuns si redactorului sef al Revistei Financiarul, Dan Scarlat, care a cerut in nume propriu anularea hotararii de Consiliu Local privind concesionarea directa a unei suprafete de teren din perimetrul Palas catre firma Palas Corp.

.

Cititi si

FALS ÎN ACTE PUBLICE la “Palas”! Dascălu riscă totul pentru a atrage bani europeni?

.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata