Arabia Saudita îşi modernizează flota aeriană de pasageri şi privatizează o serie de servicii aeriene

Pâna la sfârsitul anului 2009, Arabiei Saudite ii vor fi livrate 9 aeronave comerciale Airbus 320 noi, in cadrul unui amplu program de modernizare a flotei sale de avioane de pasageri, relateaza cotidianul economic Arabian Business. În total, Arabia Saudita a plasat producatorilor de avioane Airbus si Boeing comenzi de 70 de aeronave de pasageri.

Printre avioanele comandate se numara 35 Airbus 320, 15 Airbus 321, 8 Airbus 330 si 12 Boeing 787. Primul lot de avioane comandate vor intra in componenta flotei aeriene comerciale saudite imediat ce va fi finalizata procedura de inregistrare si eliberare a licentelor de functionate de catre Autoritatea Generala a Aviatiei Civile. Noile avioane Airbus 320 vor asigura legaturi externe pe rutele Milano si Atena precum si pe o serie de rute aeriene autohtone.

Citeste si:  Femeia din Arabia Saudită condamnată la 10 lovituri de bici pentru că a condus nu va mai fi biciuită

În anul 2006, compania aeriana saudita a lansat un proces treptat de privatizare a serviciilor de catering, transport de marfuri, mentenenta si servicii la sol in vederea pregatiri terenului pentru vânzarea de actiuni unor investitori privati. 49 la suta din actiunile serviciilor de catering si 30 la suta din actiunile serviciilor de transport de marfuri au fost deja vândute unor investitori privati

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close