EUR
4,85 RON
(-0.23%)
USD
4,34 RON
(+1.23%)
GBP
5,41 RON
(-0.1%)
CHF
4,56 RON
(+0.23%)
BGN
2,47 RON
(-0.03%)
BYN
1,68 RON
(+1.23%)
CAD
3,10 RON
(+0.67%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,68 RON
(-0.38%)
JPY
0,04 RON
(+1.07%)
CZK
0,18 RON
(+0.29%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Adolescenţii bucureşteni – veniturile proprii sau ale familiei, nemodificate de criză

Adolescentii bucuresteni nu sunt constienti de o diminuare a veniturilor proprii sau a veniturilor familiale, cauzata de actuala criza economica si nu percep o influenta directa a crizei in comportamentul de consum din grupul lor, fiind convinsi ca numai cei ‘fara pile sunt loviti de criza’, se arata intr-un studiu realizat de Research International.

Veniturile adolescentilor provin de la parinti si sunt predominant legate de rezultatele la invatatura si de comportamentul adecvat in societate al adolescentilor, se arata in studiu. Anul 2009 nu a adus o modificare a acestui comportament al familiei, ba mai mult, a introdus o nota de protectie fata de influentele negative ale crizei, protectie manifestata prin transmiterea sumara in familie a informatiilor despre criza economica si financiara.

Adolescentii recunosc ca familia le asigura venituri similare cu cele de anul trecut si ca nu au intâmpinat dificultati in indeplinirea dorintelor de vacanta in 2009. Pe perioada verii au avut parte de acelasi tip de vacanta, au petrecut timpul liber in aceleasi locuri ca si anul trecut si nu au resimtit nici un fel de schimbari de consum cauzate de criza in cercul lor de prieteni.

Adolescentii bucuresteni percep vag aspectele crizei economice (unii dintre ei nu identifica clar inceputul perioadei de criza economica) si spun ca loviti de criza sunt cei ‘fara pile’ sau ‘ghinionisti’. Informatiile despre criza financiara provin doar din discutiile adultilor si sunt cel mult motiv de glume in grupul lor de prieteni.

Studiul calitativ citat a avut tema ‘Ecouri ale crizei – ce cred adolescentii?‘, si cercetarea a fost realizata in rândul adolescentilor din Bucuresti, respondentii incadrându-se in categoria de vârsta 12 – 17 ani, adica elevi in clasele VII – XI, provenind din toate categoriile sociale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata