Putin la 57 de ani: un BMW şi un sac de ceapă

În data de 7 octombrie premierul rus Vladimir Putin implineste 57 de ani. Potrivit secretarului de presa al premierului, Dmitri Peskov, programul de lucru al premierului va fi unul obisnuit si nu se va deosebi de celelalte zile ale anului. Între timp, „cadourile si felicitarile se primesc si se depoziteaza”, precizeaza Peskov.

Cotidianul rus Komsomolskaia Pravda face un „inventar” al cadourilor mai inedite pe care Putin le-a primit de-a lungul timpului cu ocazia zilei sale de nastere. Anul trecut, scrie ziarul rus, Vladimir Putin a primit un pui de tigru, pe care l-a prezentat imediat jurnalistilor. Înainte de acesta, fusese catelusa Koni, apoi cai de calarie, o capra…

Citeste si:  BCE menţine dobânda de bază la nivelul record de 0,25%

Însa, cel mai frecvent cadou sunt cartile. Putin a primit deja peste 1.500, din domenii diferite: istorie, drept, economie, literatura artistica. Practic, toate aceste carti se pastreaza in bibliotecile Kremlinului si Casei Albe. Destul de des Putin primeste cadouri din partea copiilor: desene, jucarii de plus.

Pe vremea când era presedinte al tarii, o locuitoare a orasului Kursk ii daruise lui Putin, la 50 de ani, un fular de 50 de metri. Unii au trimis buchete de flori de câmp si chiar un sac de ceapa. Putin refuza mereu cadourile scumpe, precizeaza cotidianul rus. De exemplu, BMW-ul care ii fusese daruit cu acest prilej de oameni de afaceri germani i l-a dat unui preot ortodox, iar ceasul elvetian – unui comandant de submarin.

Citeste si:  David Cameron şi temerile privind imigranţii români şi bulgari

Un inel unicat daruit de un campion american la fotbal si o gheata de fotbal din aur din partea Nationalei Rusiei se afla in prezent intr-un depozit special la Kremlin. De-a lungul presedintiei sale, din toate cadourile pe care le primise de ziua sa, Putin a pastrat doar un glob pamântesc, o icoana primita de Craciun din partea Patriarhului Aleksii al II-lea, un ou de Paste si o Maica Domnului brodata de o locuitoare a Letoniei.

Anul acesta, de ziua sa de nastere Putin se va intâlni cu un grup de scriitori rusi, intâlnire ce va avea loc la unul dintre muzeele literare din Moscova. În mod sigur, scriitorii il vor coplesi pe Putin cu carti semnate de ei, estimeaza cotidianul, precizând ca premierul va discuta cu scriitorii in jurul unei cesti de ceai probleme ce tin de „uzina literara”.

Citeste si:  Literele care formează cuvântul "Hollywood" au fost vopsite din nou pentru a 90-a aniversare

De altfel, precizeaza in final Komsomolskaia Pravda, anul acesta Putin nu se va duce de ziua sa la Sankt Petersburg, ci va ramâne la Moscova: mai sunt o multime de treburi de rezolvat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close