Peste 700 de oferte de locuri de muncă, la Târgul „Angajatori de Top”

Peste 60 de companii, cu 700 de oferte de angajare, vor participa la târgul de cariera „Angajatori de Top”, programat in perioada 30 – 31 octombrie, la Sala Palatului din Capitala, informeaza Catalyst Solutions, compania organizatoare a evenimentului.

Timp de doua zile, angajatorii vor selecta tinere talente , fie ca sunt studenti in ani terminali sau profesionisti cu experienta. „Alaturi de studenti si absolventi asteptam la aceasta editie specialisti care au acumulat deja o experienta puternica in domeniul lor de activitate.

Numarul de pozitii care se adreseaza acestui tip de candidati a crescut la aceasta editie„, a declarat Larisa Serban, project manager Catalyst Solutions. În opinia organizatorilor, contextul actual nu a descurajat marii jucatori de pe piata, respectiv companii lider in domeniul lor de activitate, de a continua investitia in tineri cu potential, preocupati de dezvoltarea lor profesionala.

Fie ca sunt stagii de practica, programe de management trainee, internshipuri sau angajari concrete, cei mai mari angajatori ofera vizitatorilor oportunitatea de a-si dezvolta o cariera in organizatiilor lor. Expozantii prezinta atuul unor companii solide, stabile, cu obiective si strategii de dezvoltare pe termen mediu si lung, garantia seriozitatii in demersul de angajare„, se mentioneaza intr-un comunicat al organizatorilor.

Potrivit sursei citate, industriile cel mai bine reprezentate la târg vor fi: IT&C (Adobe, Oracle, Thales, HP, Microsoft, Clarity Systems, TeamNet, Viveo Toptech), consultanta (BearingPoint), telecomunicatii (Vodafone, Romtelecom), bunuri de larg consum (Kraft Foods, JTI, Pepsi Americas, Star Foods, Coca-Cola HBC, Nestle, Danone, BAT), retail (Real Hypermarket, Lidl România, Cora, Kaufland), banking (BCR, BRD, Provident Financial), companii care ofera servicii de outsourcing (Accenture, HP, WNS, Wipro, Genpact). Organizatorii au pregatit si o sectiune de consiliere in cariera: CV Clinic, unde candidatii vor primi suport de la o echipa de consultanti ai Catalyst Solutions pentru pregatirea CV-ului.

Aceasta sectiune din eveniment a avut succes la editia precedenta când au primit feedback peste 3.000 de candidati. Cele mai frecvente greseli intâlnite in cele peste 3.000 de CV-uri evaluate au fost, potrivit organizatorilor: un CV prea lung sau care detaliaza o alta sectiune a experientei decât cea relevanta pentru pozitia solicitata, obiectivul profesional mult prea general in care nu s-a precizat domeniul sau tipul de post urmarit, neprecizarea nivelului in cazul limbilor straine, formatarea dezordonata a CV-ului.

La aceasta editie a evenimentului, cea de-a saptea, sunt asteptati peste 15.000 de vizitatori. Pentru a participa la editia din aceasta toamna, candidatii trebuie sa se preinscrie pe portalul www.hipo.ro, unde vor gasi informatii despre companiile participante, oportunitatile de cariera pe care acestea le ofera si se pot inscrie la peste 12 seminarii de cariera si doua workshopuri tematice.

Evenimentul este deschis vizitatorilor vineri, in intervalul 10,00 – 18,00, si sâmbata, de la 10,00 la 17,00. „Fiecare editie trecuta s-a finalizat cu peste 600 de angajari, in Bucuresti si provincie. În aceasta toamna, numarul ofertelor de angajare va fi de peste 700. Fata de editiile trecute, remarcam o crestere a interesului angajatorilor pentru candidati care cunosc si a doua limba straina, pe lânga limba engleza.

Vor fi, astfel, oportunitati pentru cei care cunosc franceza, germana, italiana, spaniola si chiar pentru limbi straine mai putin raspândite in România, precum olandeza, finlandeza, ceha, bulgara, rusa etc.”, se mentioneaza in comunicat.

Catalyst Solutions este o companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru atragerea si recrutarea de tinere talente din rândul absolventilor, precum si de tineri profesionisti si specialisti cu potentialul si dorinta de a-si dezvolta o cariera intr-o companie de top.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.