O stradă din centrul Capitalei, folosită pentru… cultivarea ridichilor!

– În centrul Capitalei, la nici un kilometru de Piaţa Unirii, şoferii nu mai pot circula pe una dintre bretelele Pasajului Mărăşeşti, pentru că strada a devenit un „ogor cultivat cu ridichi”.

.
Un bucureştean, proprietar al unei suprafeţe de 400 de metri pătraţi, peste care administraţia locală a construit ilegal o stradă, şi-a câştigat în instanţă dreptul de a-şi folosi proprietatea şi a decis să cultive ridichi.

Vina pentru situaţia creată nu este nici a instanţei judecătoreşti, care doar a decis în baza legii, nici a proprietarului care a cumpărat legal un teren retrocedat.

Vinovată este administraţia locală care a dovedit dezinteres total faţă de situaţie. Primăria Capitalei avea la dispoziţie o soluţie simplă, dar nu a folosit-o: exproprierea, potrivit legii, a deţinătorului terenului.

Răzvan Bănceanu a devenit proprietarul a 400 de metri pătraţi de teren în zona Pasajului Mărăşeşti în anul 2005.

Ulterior, au început lucrările de modernizare a Pasajului Mărăşeşti, care au inclus şi asfaltarea ilegală a proprietăţii private situate deasupra pasajului din sectorul 3. „În 2006 m-am trezit cu terenul răscolit de escavatoare. Băgau cabluri, puneau pământul la loc şi, chiar dacă eu le-am trimis la primărie notificări că acolo e terenul meu, ulterior l-au şi asfaltat”, a declarat Răzvan Bănceanu. El a adăugat că simţea cum îi trece primăria cu buldozerul prin dormitor.

Drumurile la instanţă ale bucureşteanului decis să intre într-o luptă surdă cu Primăria Capitalei au început în 2007. „Spun că a fost un litigiu pe muteasca, pentru că niciodată primăria nu a reacţionat atât la solicitările mele, cât şi ale instanţei judecătoreşti!”, a spus proprietarul.

El a adăugat că n-a dorit decât să fie expropriat, în condiţiile în care ar fi fost vorba despre o lucrare de utilitate publică, sau să-i fie lăsată proprietatea neatinsă.

Acel teren a fost evaluat de un expert agreat chiar şi de Primăria Capitalei la preţul de 1.280.000 de euro, iar cea mai mare ofertă făcută de ei în anul 2007 a fost de 326.000 de euro”, a explicat Bănceanu.

Continuarea în Adevărul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.