EUR
4,84 RON
(+0.1%)
USD
4,31 RON
(+0.33%)
GBP
5,42 RON
(+0.27%)
CHF
4,48 RON
(+0.52%)
BGN
2,47 RON
(+0.11%)
BYN
1,80 RON
(+0.31%)
CAD
3,19 RON
(+0.42%)
RSD
0,04 RON
(+0.09%)
AUD
2,98 RON
(-0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.65%)
CZK
0,18 RON
(-0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.74%)

FEN solicită asigurarea salariilor pentru angajaţii din învăţământ

Federatia Educatiei Nationale (FEN) solicita Guvernului asigurarea sumelor necesare platilor salariilor si a tuturor drepturilor de natura salariala pentru angajatii din invatamânt, se arata intr-o scrisoare deschisa transmisa premierului Emil Boc, ministru interimar al Educatiei si Cercetarii.

De asemenea, FEN cere plata sporurilor si premiilor in conformitate cu prevederile legale si contractuale, acordarea sumelor necesare platii sutei de euro pentru achizitionarea de carti si acordarea sumelor aferente distinctiilor Gheorghe Lazar.

Cerintele FEN vizeaza si renuntarea la diminuarea veniturilor pe lunile octombrie – decembrie prin impunerea celor 10 zile de concediu fara salariu, includerea in bugetul anului 2010 a sumelor obtinute prin sentinte judecatoresti definitive si obligatorii pe baza unei situatii centralizatoare realizate la nivelul judetelor si vizate de reprezentantii judeteni ai federatiei noastre precum si solutionarea plângerilor inaintate de FEN cu privire la gravele ilegalitati si abuzuri din mediul universitar si din unele inspectorate si Case ale Corpului Didactic.

FEN solicita, de asemenea, infiintarea unei comisii mixte MECI – FEN, atât la nivel national cât si la nivel judetean, de monitorizare a modului de efectuare a platilor salariale, in scopul interventiei rapide pentru rezolvarea eventualelor blocaje.

Federatia Educatiei Nationale va pretinde sa opriti interventiile abuzive, ilegale si inexplicabile facute de reprezentantii politici nou numiti in conducerea inspectoratelor scolare, cu scopul de a reorienta spre alte federatii membrii nostri de sindicat”, precizeaza FEN.

De asemenea, federatia sindicala avertizeaza ca prin incalcarea Acordului semnat in 6 mai ac. si asumat de Guvernul României sunt obligati, prin redeschiderea conflictului de munca, sa reconsidere oportunitatea reluarii grevei generale pe termen nelimitat pentru care membrii de sindicat si-au dat acordul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata