MMFPS: Sindicatele nu au venit cu propuneri concrete privind salariul minim

Reprezentantii Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale sustin ca reprezentantii sindicatelor nu au venit cu propuneri concrete pentru stabilirea salariului minim pe economie, dar termenul pentru prezentarea unor variante din partea acestora a fost extins pâna vineri.

Sindicatele nu au venit cu propuneri concrete privind stabilirea salariului minim pe economie. Pâna vineri, insa, asteptam propunerile concrete formulate de reprezentantii patronatelor si sindicatelor. În urma discutiilor avute cu acestia s-a simplificat o ecuatie, cea referitoare la majorarea salariului minim care sa nu se reflecte liniar in cresterea fondului de salarii„, a declarat, miercuri, secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu.

Citeste si:  Apel pentru întreruperea voluntară a activităţii în toată ţara între orele 12.00-16.00

O crestere a fondului de salarii ar putea fi negociata la nivelul fiecarei unitati in parte, a adaugat acesta. De asemenea, secretarul de stat a precizat ca nivelul salariului minim se stabileste prin Hotarâre de Guvern, dupa discutiile cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor.

Salariului minim se stabileste prin Hotarâre de Guvern, dupa discutiile cu partenerii sociali. Sindicatele nu vin cu propuneri concrete. Miercuri, va avea loc o noua runda de discutii, iar pâna vineri acestia au timp sa formuleze propuneri„, a declarat Mocanu. Reprezentantii sindicatelor si ai patronatelor nu au comentat afirmatiile oficialului MMFPS.

Citeste si:  Reabilitarea Palatului Roznovanu, cerută insistent de ministerul lui Blaga
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close