A 36-a conferinţă “Panta Rhei”, organizată la Braşov

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) organizeaza, in perioada 20 – 22 octombrie, la Brasov, cea de-a 36-a conferinta “Panta Rhei”, eveniment la care vor participa reprezentantii Agentiilor de Plati din statele membre ale Uniunii Europene, informeaza un comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).

“Conferinta “Panta Rhei” reprezinta o oportunitate pentru schimbul de informatii si de experienta cu Agentiile de Plati din Uniunea Europeana in ceea ce priveste implementarea sistemului informatic de gestionare a platilor pe suprafata”, a precizat directorul general al APIA, Melinda Kerekes.

Citeste si:  Proiectul privind votul uninominal majoritar, adoptat pe articole în plen

La eveniment vor participa 130 de reprezentanti ai Agentiilor de Plati din tarile membre UE, precum si ai Comisiei Europene si ai Curtii Europene de Conturi.
Conferintele “Panta Rhei” se organizeaza bianual, de obicei in lunile martie – aprilie si octombrie – noiembrie.

Principalele teme aflate pe agenda conferintelor sunt: securitatea sistemelor informatice si modul de implementare a standardelor de securitate internationale, metode de transmisie electronica a cererilor de sprijin, modul de implementare al controalelor prevazute de legislatia europeana, suportul IT pentru controale, optimizarea folosirii resurselor sau arhitectura sistemelor informatice.

Citeste si:  Rata şomajului în Franţa a urcat la 10,8% în primul trimestru din 2013

“Panta Rhei” este o organizatie a Uniunii Europene care este constituita din Agentiile de Plati din statele membre UE si care are domeniul de interes sistemul informatic de gestionare a platilor din agricultura.
Secretariatul si conducerea conferintelor sunt asigurate pe perioade de patru ani de catre un stat membru. Începând cu 1 ianuarie 2009, secretariatul este asigurat de Suedia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close