Kuweitul studiază proiectul de construire a unui număr de noi oraşe

Guvernul Kuweitului a creat un grup de lucru insarcinat cu studierea proiectelor de construire a unui numar de noi orase in emirat, relateaza cotidianul economic Arabian Business.

Decizia construirii de noi orase a fost anuntata de seicul Ahmad Fahd al-Sabah, ministrul adjunct pentru afaceri economice si ministru de stat pentru dezvoltare si constructii de locuinte.
În prezent, nu sunt disponibile date privind numarul oraselor ce urmeaza sa fie construite, locatia lor sau populatia pe care o vor avea. În 2008, populatia Kuwaitului era de 2,73 milioane de locuitori.

Citeste si:  Grecia renunţă la pensionarea anticipată

Înainte de demararea proiectului de construire a noilor orase, in capitala emiratului, Kuwait City, a fost observata o dezvoltare rapida a proiectelor de infrastructura, cel mai recent fiind semnarea in luna septembrie 2009 a unui acord cu firma sud coreeana, Doosan Heavy Industries, in vederea construirii unei uzine de desalinizare care va furniza 30 de milioane de galoane de apa potabila pe zi.

Alt proiect de infrastructura il constituie metroul din Kuwait City, aflat in faza studiilor de fezabilitate, pro iectul de extindere al aeroportului international si apropiata organizare a unei licitatii internationale in vederea construirii unei noi retele rutiere.

Citeste si:  Renault vrea să vândă 3 milioane de vehicule în 2013

Cel mai important proiect urbanistic din Kuwait, aprobat in principiu de guvernul emiratului, il constituie “Madinat al-Harir” (Orasul Matasii), in valoare de 95 de miliarde de dolari care va transforma radical fata intregului emirat si nu doar a capitalei sale.
Orasul Matasii constituie cel mai important proiect imobiliar din Orientul Mijlociu care se compune din locuinte pentru 700.000 de persoane, o rezervatie naturala si cel mai inalt turn din lume, Burj Mubarak al-Kabir.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata