UGIR 1903: FMI ne va da tranşa a treia de împrumut

FMI ne va da transa a treia din imprumut fara a fi prea riguros in privinta respectarii conditiilor stabilite anterior, a afirmat luni (26-X-2009) Cezar Corâci, presedintele patronatului UGIR 1903, in cadrul unei emisiuni difuzate de postul national de radio.

“FMI ne va da transa a treia din imprumut fara a fi prea riguros in privinta respectarii conditiilor stabilite anterior. Deocamdata, banii pe care-i vom imprumuta vor acoperi o parte din deficitul României, pentru ca nu se discuta sau nu am auzit sa se discute o renegociere a conditiilor acordului.

Dupa cunostintele mele, nu prea ne-am respectat conditiile, dar ni se va da transa din decembrie, care insa nu va acoperi necesarul nici macar pe urmatoarele luni.

Citeste si:  Ioan Oltean: Nu cred că PSD şi PNL vor fi convinse de Traian Băsescu să voteze unicameralul

Dupa aceea, Guvernul României va fi obligat sa gaseasca alte surse de finantare a deficitului de extern. Împrumutul de pe piata privata de capital se va face din nou cu un cost mult mai mare, nu cu 6% sau cu cât ne da FMI, ci cu 12-13% sau chiar mai mult. De asemenea, luând toate lichiditatile de pe piata, Guvernul va contribui la agravarea efectelor crizei economice, facând o concurenta neloiala agentilor economici.

O banca nu are nici un risc imprumutând guvernul cu 12%, dar daca imprumuta o societate comerciala cu 13-14%, apar riscuri majore. Deci, inca o data, suntem intr-un cerc vicios pe care cineva trebuie sa-l sparga, iar in acest moment nu este clar cine-l va sparge”, a spus Cezar Corâci pentru postul national de radio.

Citeste si:  Depozitarul Central reduce tarifele şi comisioanele percepute
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner