Planul francez pentru agricultură va fi analizat de CE

Comisia Europeana a anuntat marti (27 octombrie 2009) ca doreste “amanunte” privind planul de finantare cu 1,65 miliarde euro, pe care Franta in propune agricultorilor sai, pentru a vedea daca respecta sau nu regulile concurentei loiale stabilite de UE, relateaza AFP.

“Dorim sa examinam in detaliu punctele planului francez si vom vedea apoi ce avem de spus”, a precizat purtatorul de cuvânt al Comisiei pentru probleme de agricultura.
Presedintele francez Nicolas Sarkozy a propus un miliard de euro in imprumuturi bancare si 650 milioane euro sprijin exceptional din partea statului pentru acest sector aflat in dificultate si confruntat cu o scadere a pretului la numeroase produse.

Citeste si:  Cel mai mic animal vertebrat din lume

Purtatorul de cuvânt al Comisiei a mai spus ca Bruxellesul ar fi interesat in special de conditiile in care autoritatile franceze vor acorda acele imprumuturi. În ce priveste ajutoarele exceptionale, aceeasi sursa a subliniat ca este posibil ca acestea sa respecte noul cadru european in materie, dar CE doreste sa intre in detalii.
Comisia Europeana tocmai a acceptat sa ridice de la 7.500 euro la 15.000 euro plafonul ajutoarelor nationale individuale pe care un guvern din tarile membre le poate aloca agricultorilor sai, fara sa fie nevoie sa ceara acordul Bruxellesului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner