CE avertizează Germania, Olanda şi Italia pentru politica discriminatorie de pe piaţa muncii

Comisia Europeana a lansat joi (29 octombrie 2009) Germaniei si Italiei, un al doilea avertisment privind discriminarile de pe piata muncii, cerând celor doua tari sa-si armonizeze regulile in domeniu cu legislatia europeana, transmite France Presse.

Comisia scoate in evidenta mai multe lipsuri in legislatiile acestor state. Astfel Germania aplica “anumite restrictii pentru prestarile de servicii ale functionarilor sau militarilor ce traiesc in parteneriat inregistrat, in timp ce partenerii casatoriti beneficiaza de “integralitatea acestor prestari”, spune CE.

De asemenea, “protectia fata de concedierile discriminatorii nu este integrata in legislatia germana de lupta impotriva discriminarii”, iar “obligativitatea angajatorilor de a efectua amenajari rezonabile pentru persoanele cu handicap se limiteaza, in legislatia germana, doar la persoanele cu handicap major”.

Citeste si:  Comunicare pe unde muzicale între un contratenor şi o balenă albă - VIDEO

În Italia, legislatia “contine dispozitii privind usurarea conditiilor de munca pentru persoanele handicapate”, insa acestea nu se refera decât “la anumite persoane handicapate”, subliniaza expertii Comisiei Europene. Totodata, executivul european a mai trimis “avize motivate” (o etapa premergatoare trimiterii cauzei in fata Curtii Europene de Justitie) Germaniei si Olandei pentru “transpunerea incorecta a reglementarilor europene ce interzic or ice discriminare bazata pe diferente de rasa sau origine etnica”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata