Veniturile Orange România au scăzut cu 18,1% în primele 9 luni

Grupul francez de telecomunicatii France Telecom, proprietarul Orange, a anuntat joi (29 octombrie 2009) ca in primele 9 luni ale acestui an a realizat venituri de 800 milioane de euro in România, in scadere cu 18,1% fata de 977 milioane euro in perioada similara a anului trecut, informeaza un comunicat de presa al companiei.

În plus, in trimestrul trei 2009 Orange România venituri de 269 milioane euro, in scadere cu 22,9% fata de 349 milioane euro in trimestrul 3 al anului trecut. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 100 de euro.

Citeste si:  Podul de la Dorneşti - Suceava, redat circulaţiei, în absenţa lui Traian Băsescu

“Desi indicatori precum traficul in retea si numarul de clienti au revenit pe o curba pozitiva, veniturile sunt in continuare sub presiunea generata de deteriorarea conditiilor economice, de reglementari si de diminuarea tarifelor ca masura de a raspunde necesitatilor clientilor rezidentiali si business in perioada de criza economica”, a declarat CEO Orange Romania, Thierry Millet.

La data de 30 septembrie 2009, Orange România avea 10,694 milioane utilizatori in crestere cu aproape 340.000 de clienti fata de 10,354 milioane utilizatori la data de 30 iunie 2009. Din numarul total al clientilor Orange, 2.236.000 utilizeaza si serviciile de internet mobil in banda larga, in crestere cu 95% fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Citeste si:  GARDIENII SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

“Baza de clienti a urmat o evolutie ascendenta pe toate segmentele – prepay, servicii de voce pe baza de abonament si servicii de date, fapt care demonstreaza ca ofertele Orange lansate in acest trimestru au fost printre cele mai apreciate la nivelul pietei. Credem ca prin inovatie vom reusi sa raspundem asteptarilor actuale ale clientilor si toate eforturile noastre se concentreaza in aceasta directie, deoarece ne dorim ca Orange sa fie cel mai apreciat brand de te lecomunicatii din România”, a adaugat Thierry Millet.

Citeste si:  Ajutoarele de stat în domeniul agriculturii se vor acorda numai formelor asociative

Printre proiectele imp ortante ale ace stui trimestrului se numara repozitionarea portofoliului de abonamente pentru clientii rezidentiali – proiect recent lansat, dar care a inregistrat deja rezultate peste asteptari, derularea programelor de management a bazei de clienti, precum si introducerea in portofoliul Orange a unora dintre cele mai apreciate smartphone-uri la nivel international.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close