BP sancţionat pentru lipsa măsurilor de securitate a muncii

Grupul petrolier britanic BP va fi sanctionat cu o amenda la o valoare record de 87 de milioane de dolari pentru lipsa masurilor de securitate la o fabrica unde au fost ucisi accidental 15 salariati, a anuntat vineri (30-X-2009) secretarul american al Muncii, Hilda Solis, citat de AFP. Salariatii au murit in explozia unei rafinarii din Texas City, in 2005. BP a fost sanctionata si va fi din nou sanctionata pentru neindeplinirea obligatiilor sale.

“Din pacate, am descoperit ca societatea nu si-a rezolvat problemele critice pe care s-a angajat sa le rezolve”, a declarat pentru presa Hilda Solis, intr-o conferinta telefonica. “Administratia noastra nu va tolera lipsa de consideratie pentru viata”, a declarat secretarul Muncii, anuntând amenda pe care a propus-o divizia ministerului sau, insarcinata cu securitatea muncii.

Citeste si:  8 aeroporturi din România închise, ca urmare a norului de cenuşă provenit din Islanda

Inspectorii Departamentului Muncii au gasit 270 de puncte in care BP nu a efectuat modificari, contrar angajamentelor sale, si 439 alte infractiuni la regulile de securitate, care nu au fost rezolvate si care ar fi putut duce la o “catastrofa”, in opinia Hildei Solis.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata