RBS, Northern Rock şi Lloyds vor vinde 700 de sucursale

The Royal Bank of Scotland, Northern Rock si Lloyds Banking Group vor vinde in anii urmatori circa 700 de sucursale bancare, in schimbul ajutorului de stat pe care l-au primit in perioada crizei, potrivit unui oficial britanic citat de AP.

Activele scoase la vânzare ar putea fi pastrate pentru nou-veniti pe piata bancara din Marea Britanie, ducând efectiv la crearea a trei noi banci in urmatorii cinci ani.
Bancile mentionate sunt in negocieri cu Trezoreria britanica si cu reglementatorii europeni in ceea ce priveste totalul activelor la care vor trebui sa renunte in schimbul ajutorului financiar primit de la contribuabili.

Citeste si:  Prinţul Harry spune că regina Elisabeta sprijină revenirea sa în Afganistan

Numarul de 700 de sucursale avansat de oficialul citat include toate cele 100 de sucursale ale Northern Rock si o parte din cele 3.000 de sucursale operate de Lloyds Banking Group PLC”s si 2.200 de sucursale operate de Royal Bank of Scotland Group PLC.
Banci precum Barclays PLC sau Banco Santander S.A., care detin cele trei banci cu probleme, nu vor avea dreptul sa achizitioneze sucursalele care vor fi scoase la vânzare.

Marea Britanie a pompat miliarde lire sterline in sistemul sau bancar, in eforturile de a opri colapsul sistemului financiar in contextul crizei creditelor. Northern Rock a fost nationalizata la inceputul anului 2008, iar guvernul britanic detine de asemenea participatii semnificative la RBS si Lloyds Banking Group.

Citeste si:  Temerile privind falimentul Greciei sunt nefondate
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata