Sindicatele auto canadiene au ajuns la un acord cu Ford

Sindicatele canadiene din industria auto au ajuns la un acord cu Ford Canada, care va permite scaderea costurilor de operare ale companiei si va garanta doua noi modele de autovehicule pentru cea mai mare uzina de asamblare a Ford in Canada, a anuntat liderul sindical Ken Lewenza, citat de AP.

Lewenza a spus ca intelegerea cu Ford prevede si ca gigantul auto sa continue procesul de inchidere a uneia din uzinele sale din Ontario, unde lucreaza 1.600 de muncitori, care produce masini de clasa mare pentru care nu mai exista cerere.
“În timpul negocierilor, Ford a amenintat ca daca nu se ajunge la un acord isi va muta operatiunile din Canada”, a afirmat liderul sindical. “În economia globalizata de astazi, unde companiile incearca sa ocoleasca angajamentele fata de comunitate, este crucial sa nu permitem sa se intâmple aceasta”, a adaugat el.

Conform acordului, fabrica de motoare Ford de lânga Windsor, Ontario, va angaja forta de munca suplimentara pe perioada noului contract, care va expira in 2012.
Sindicatele au fost de acord sa faca lui Ford acelea si concesii ca si in cazul subs idiarelor GM si Chrysler, de la inceputul acestui an.
Sindicatele din Canada si SUA reprezentând angajatii GM si Chrysler au fost fortate la anumite concesii ca o conditie impusa de guvernele celor doua state si de autoritatile din Ontario pentru ajutorul financiar de zeci de miliarde de dolari acordat pentru supravietuirea celor doua companii falimentare.

Ford nu a avut nevoie de credite guvernamentale, deoarece situatia sa financiara era mai buna ca a rivalilor, insa compania-mama si subs idiara canadiana au cerut aceleasi concesii sindicatelor. Potrivit lui Lewenza, Ford a fost de acord sa mentina in Canada 10% din totalul productiei sale din America de Nord, nivelul actual fiind de 13%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata