Anglia va injecta încă 40 miliarde de lire sterline in RBS, LBG si Northern Rock

Guvernul britanic va injecta inca 40 miliarde de lire sterline in Royal Bank of Scotland, Lloyds Banking Group si Northern Rock, inaintea divizarii celor 3 institutii financiare, scriu luni (2-XI-2009) ziarele britanice, transmite AFP.

Banii vor fi folositi pentru a diviza si vinde active ale celor 3 institutii financiare, ca parte a planului guvernului de a infiinta noi banci puternice pe segmentul de retail, se arata intr-un articol aparut in “Daily Telegraph”. Injectia masiva de capital reprezinta dorinta guvernului de a-si recupera banii investiti in cele trei banci in timpul crizei financiare mondiale si cresterea competitivitatii in sectorul bancar din Marea Britanie.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Aragazul

Statul britanic detine 43% din Lloyds Banking Group (LBG) si 70% din RBS, in timp ce Northern Rock a fost nationalizata in totalitate.
Ministrul britanic de Finante, Alistair Darling, a confirmat ca cele trei banci vor fi divizate si parti din ele vor fi vândute in urmatorii ani noilor veniti in sectorul bancar, care se vor concentra pe depozite si ipoteci.

Darling a acceptat sa cheltuiasca pâna la 26 miliarde de lire sterline (42,7 miliarde de dolari) pentru a achizitiona noi actiuni ale RBS, care vrea sa se alature programului guvernamental de asigurare a activelor toxice. Emisiunea de noi actiuni va duce la majorarea participatiei detinute de guvern la RBS, de la 70 la 84%, se arata intr-un articol aparut in “Guardian”.

Citeste si:  Uraganul Sandy, semn al unei agravări a schimbărilor climatice

De asemenea oficialul britanic a aprobat achizitionarea de actiuni ale LBG, in valoare de 5,5 miliarde de lire sterline, banca intentionând sa emita noi actiuni pentru a evita sa intre in programul guvernamental de asigurare a activelor toxice. Northern Rock va primi un imprumut de opt miliarde de lire sterline si ar putea fi impattita in doua si vânduta, tranzactia fiind aprobata saptamâna trecuta de autoritatile de reglementare a concurentei din Uniunea Europeana, sustin ziarele britanice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata