EUR
4,80 RON
(0%)
USD
4,42 RON
(-0%)
GBP
5,73 RON
(+0.05%)
CHF
4,52 RON
(+0.03%)
BGN
2,45 RON
(0%)
BYN
2,00 RON
(+0.42%)
CAD
3,34 RON
(-0.01%)
RSD
0,04 RON
(+0.06%)
AUD
2,93 RON
(+0.11%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,19 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(0%)

 

Băsescu: Propunerile Dacia de sprijinire a industriei auto sunt fezabile

Presedintele Traian Basescu a afirmat miercuri (4 noiembrie 2009), la Uzinele Dacia de la Mioveni, ca propunerile propunerile de sprijinire in continuare a industriei auto formulate de reprezentantii firmei sunt fezabile si necesare, având in vedere ca aproape 150.000 de salariati lucreaza in acest sector economic.

“Eu intotdeauna am fost receptiv la problemele Dacia, pentru ca antreneaza un numar foarte mare de locuri de munca: 18.000 aici, 130.000 pe orizontala. (…) Propunerile uzinei, sa se poata utiliza mai multe bonuri de masina pentru achizitionarea uneia, mi se par fezabile. Sa inceapa programul rabla de pe 4 ianuarie este absolut legitima solicitarea, sa extindem programul si la firme, de asemenea este absolut legitim, pentru ca trebuie programul rabla sa-l extindem si la societati. Sa privim putin si catre leasing si mai ales cotele sa fie libere”, a declarat Basescu.

Seful statului a afirmat ca sprijinirea industriei auto este cu atât mai importanta in contextul actual, in care tot mai multe state europene renunta la programele de tip “rabla “. “Acum, multe state europene isi pun probleme retragerii din programele de sprijin pentru industria auto. Stiu ca se va intâmpla acest lucru in Germania, se va intâmpla partial si in Franta…

Sigur, Dacia si-a facut un nume ea singura acum pe piata germana. Cred ca se va vinde foarte bine si cu un sprijin mai mic din partea guvernului german, dar nu putem sa lasam lucrurile aici. Din discutiile cu conducerea companiei, se prefigureaza câteva masuri care cred ca pot fi luate foarte rapid”, a mai declarat Basescu. Presedintele Traian Basescu a vizitat miercuri Uzinele Dacia de la Mioveni. Dupa o intâlnire cu conducerea societatii si o prezentare a situatiei economice actuale si a perspective lor de dezvoltare, seful statului a vizitat sectiile de motoare si montaj, unde a stat de vorba cu salariatii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata