EUR
USD
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Companiile care vor avea puterea să se schimbe, vor supravieţui crizei economice

Urmatoarele 12 luni se anunta dificile pentru România si este foarte important de mentionat ca vor supravietui acele companii care vor avea puterea sa se schimbe, a declarat, miercuri (4 noiembrie 2009), in cadrul Oracle Day 2009, Codrut Pascu, managing partner al companiei de consultanta RolandBerger.

“Desi nimeni nu ar putea spune ca detine globul de cristal, imi permit, totusi, sa spun ca ne asteapta 12 luni nu tocmai exuberante. Dupa parerea mea, vor supravietui cei care vor avea puterea sa se schimbe”, a apreciat Pascu. Acesta a adaugat ca, din pacate, “se face o mare diferenta intre companiile care au avut un statut in perioada de vârf a economiei si cele care nu se pot adapta perioadei actuale” atunci când vine vorba despre creditare si facilitati fiscale.

Potrivit lui Pascu, care citeaza un studiu intocmit de compania RolandBerger, cea mai mare parte a managerilor de companii considera ca situatia business-ului din România se va inrautati in perioada urmatoare. “La nivelul sentimentului general, managerii români sunt mai putin optimisti, majoritatea acestora considerând ca o ameliorare a situatiei de fapt va avea loc abia in trimestrul patru din 2010”, a precizat Codrut Pascu.

Reprezentantul RolandBerger a apreciat ca si in domeniile IT/Media/Telecom “impactul negativ este mare mai cu seama in zona investitionala”. “În urma concluziilor RolandBerger intocmite pe baza studiilor si analizelor efectuate in ultima vreme a reiesit faptul ca exista in România nivele de incertitudine maximale, tocmai de aceea este preferabil sa fie realizate planuri de back-up pentru a preintâmpina eventualele crize economice”, a mentionat Pascu.

Înfiintata in anul 1967, RolandBerger Strategy Consultants se numara printre principalii jucatori in domeniul consultantei strategice la nivel mondial, având deschise 36 birouri in 25 de tari. Conform datelor financiare postate pe site-ul diviziei românesti a grupului, in anul 2008 compania a obtinut, la nivel mondial, venituri de peste 670 milioane euro.
Compania Oracle a organizat, miercuri, evenimentul Oracle Day 2009, dedicat atât unor sesiuni de comunicari, cât si unor workshop-uri simultane ce vizeaza solutii informatice din numeroase sectoare de activitate.

Potrivit organizatorilor, imediat dupa sesiunea de comunicari va debuta cea de workshop in care vor fi prezentate solutii informatice pentru sectoarele: financiar-bancar, public, sanatate, productie, distributie si retail.
Oracle este cea mai importanta casa de software din lume, cu o cifra de afaceri de 23,8 miliarde de dolari raportata in anul fiscal 2009. Compania detine un portofoliu de 345.000 de clienti in 145 tari si 21.000 parteneri de business. Pentru divizia din România a Oracle lucreaza 1.400 de persoane, fiind prima organizatie din Europa de Est si a patra din zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata