EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,11 RON
(0%)
GBP
5,36 RON
(+0.05%)
CHF
4,50 RON
(+0.01%)
BGN
2,48 RON
(-0.08%)
BYN
1,67 RON
(+0.27%)
CAD
3,07 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,94 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.01%)
CZK
0,18 RON
(+0.01%)
INR
0,05 RON
(-0.07%)

În România, IT-ul poate reduce birocraţia din administraţia locală

Sectorul IT poate ajuta la schimbarea societatii si, mai ales, a administratiei publice din România, a declarat, miercuri (4 noiembrie 2009), in cadrul evenimentului Oracle Day 2009, Sorin Mindrutescu, director general al companiei Oracle România.

“În aceste vremuri, IT-ul poate fi folosit sub foarte multe aspecte, mai ales pentru schimbarea societatii si a administratiei publice din România. IT-ul poate ajuta la reducerea aparatului birocratic din administratie”, a punctat Mindrutescu.
Potrivit sefului Oracle România, strategiile despre care se vorbeste in România de cele mai multe ori nu sunt duse la bun sfârsit. “În opinia mea, cuvântul strategie folosit intr-o societate precum cea româneasca, ascunde mai degraba incompetenta. Este foarte important ca aceste strategii despre care se tot vorbeste sa se si intâmple. As fi multumit sa vad ca planul X sau Y devine realitate”, a apreciat Sorin Mindrutescu.

Acesta a adaugat ca investitiile in infrastructura IT reprezinta “o oferta unica in aceasta perioada de criza”. “Proiectele IT trebuie sa fie numai pe termen lung, iar expresia “Strategii inteligente in vremuri grele” se potriveste de minune si trebuie urmata de investitorii din sectorul IT”, a afirmat directorul general al Oracle România.

Compania Oracle a organizat, miercuri, evenimentul Oracle Day 2009, dedicat atât unor sesiuni de comunicari, cât si unor workshop-uri simultane ce vizeaza solutii informatice din numeroase sectoare de activitate. Potrivit organizatorilor, imediat dupa sesiunea de comunicari, programata pe durata a aproape trei ore, va debuta cea de workshop in care vor fi prezentate solutii informatice pentru sectoarele: financiar-bancar, public, sanatate, productie, distributie si retail.

Subiectele abordate in prima parte a evenimentului Oracle Day 2009 vizeaza: criza globala si impactul acesteia asupra afacerilor, noile achizitii Oracle si strategia din spatele acestora, precum si eficientizarea solutiilor informatice in raport cu pretul de achizitie al acestora. Oracle este cea mai importanta casa de software din lume, cu o cifra de afaceri de 23,8 miliarde de dolari raportata in anul fiscal 2009.
Compania detine un portofoliu de 345.000 de clienti in 145 tari si 21.000 parteneri de business.
Pentru divizia din România a Oracle lucreaza 1.400 de persoane, fiind prima organizatie din Europa de Est si a patra din zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa).

Citește și
1 Comentariu
  1. Adelin spune

    Daca s-ar aplica cum tb, solutiile informatice ar da afara cel putin 20% din bugetari (din categoria plimbatorilor de hartii intre birouri). Dar acest lucru nu este admis in marea lor familie, asa ca solutiile informatice (care la urma urmei ar face viata mai usoara contribuabilului) ori sunt respinse, ori se introduc dar nu se folosesc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata