EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Proiecte în Tulcea de peste 60 de milioane de euro, prin ADR

Autoritatile si intreprinderile mici si mijloc ii din judetul Tulcea au atras fonduri nerambursabile de peste 60 de milioane de euro in ultimii doi ani prin Programul Operational Regional 2007-2013, gestionat de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Sud-Est.

Directoarea filialei tulcene a ADR, Carmen Cononov, a declarat ca cea mai accesata axa a fost cea privind dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala, pentru care s-au depus 6 proiecte, ea exprimându-si insa regretul ca exista oportunitati de finantare pentru care nu s-au depus proiecte.
“Autoritatile sunt foarte interesate de oportunitatile pe care le ofera POR 2007-2013, insa de multe ori acestea nu au indeplinit conditiile de eligibilitate, motiv pentru care fondurile sunt inca disponibile”, a afirmat directoarea filialei tulcene a ADR.

Ea a mai spus ca cele mai importante proiecte monitorizate de institutia pe care o reprezinta sunt cele depuse de Primaria municipiului si Cons iliul Judetean care vizeaza realizarea unei sosele de centura a orasului si reabilitarea drumului Tulcea-Dunavatu.

“Pe axa prioritara 3, domeniul major de interventie privind reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate, pentru care s-a alocat un buget de 22,5 milioane de euro, Tulcea din pacate nu a depus nici un proiect, Spitalul Judetean de Urgenta si Consiliul Judetean neidentificând inca o formula pentru accesarea fondurilor. Speram ca ace st lucru sa se schimbe in perioada urmatoare, iar banii sa fie atrasi in beneficiul populatiei”, a precizat directoarea filialei teritoriale a ADR, Carmen Cononov.

Potrivit sursei, in ultimii 2 ani, judetul Tulcea a atras proiecte in valoare de peste 60 de milioane de euro prin POR 2007-2013, unul din cele sapte programe operationale elaborate de România si adoptate de Comisia Europeana, finantat din Fondurile Structurale ale Uniunii Europene. Valoarea totala a finantarilor acordate prin POR este de circa 4,4 miliarde de euro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata