Royal Bank of Scotland: Pierderi de 3 miliarde de dolari în trimestrul 3 din 2009

Royal Bank of Scotland a inregistrat in trimestrul 3 pierderi nete de 1,8 miliarde de lire sterline (3 miliarde de dolari) iar o redresare completa va dura ani de zile, a declarat directorul general al bancii britanice, Stephen Hester, transmite AP.

Pentru perioada iulie-septembrie 2009, RBS a raportat un profit total de 7,1 miliarde de lire sterline, comparativ cu 8,6 miliarde de lire sterline in perioada similara din 2008. Banca a inregistrat pierderi din deprecieri in valoare de 3,3 miliarde de lire sterline, in crestere fata de 1,3 miliarde de lire sterline in urma cu un an.

Deprecierile pentru primele 9 luni ale acestui an au crescut la 10,8 miliarde de lire sterline. Fara deprecieri, profitul operational al RBS a crescut in trimestrul trei cu 55%, la 1,75 miliarde de lire sterline.

Royal Bank of Scotland (RBS) a anuntat ca va reduce, incepând din mai 2010, un numar de 3.700 de locuri de munca, in Marea Britanie, in cadrul unui plan destinat modernizarii capacitatii operationale a bancii. Marea Britanie a pompat miliarde lire sterline in sistemul sau bancar, in eforturile de a opri colapsul sistemului financiar din cauza crizei credite lor.

Northern Rock a fost nationalizata la inceputul anului 2008, iar guvernul britanic detine de asemenea participatii semnificative la RBS (70%) si Lloyds Banking Group (43,4%).

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.