Pfizer îşi va închide o parte din centrele de cercetare

Pfizer Inc, cel mai mare grup farmaceutic din lume, va inchide 6 din cele 20 de centre de cercetare, si va reorganiza altele, reducând aproximativ 15% din personalul de cercetare si suport, informeaza AP.

Aceste restructurari fac parte din planul de reorganizare al companiei, dupa ce Pfizer a finalizat achizitia, pentru suma de 67,3 de miliarde de dolari, a companiei Wyeth, producatoare de vaccinuri si produse biologice injectabile, in urma cu aproape patru saptamâni. Conducerea Pfizer considera ca integrarea si reorganizarea laboratoarelor celor doua companii va spori productivitatea si eficienta activitatii de cercetare, si, in plus, va economisi bani.

Acum, compania va avea 5 centre de cercetare importante, fiecare specializat pe anumite boli, plus alte noua laboratoare cu capacitati de cercetare specializate. Centrele de cercetare din Princeton, New Jersey, doua fabrici din New York si Carolina de Nord, precum si unul din Marea Britanie vor fi inchise. Nu se stie câti angajati detine la ora actuala compania in domeniul cercetarii si dezvoltarii. Banii economisiti vor fi investiti in cercetarea principalelor boli pe care le are in vizor Pfizer, inclusiv Alzheimer, cancerul, durerile si inflamatiile, diabetul si bolile infectioase.

Este o schimbare rapida pentru o companie imensa, care tocmai a finalizat o achizitie de aproape 68 miliarde de dolari pe 15 octombrie. Prin comparatie, când Pfizer a cumparat Warner-Lambert Co. in 2001, in urmatorii doi ani s- au luat decizii in legatura cu integrarea centrelor de cercetare. Compania nu finalizase integrarea celor doua companii când a preluat o alta companie farmaceutica, Pharmacia Corp., in 2003. Deciziile rapide, pentru a elimina nesiguranta angajatilor, sunt esentiale pentru mentinerea productivitatii cercetarii, precum si a “dedicarii” din partea angajatilor, a declarat Mikael Dolsten, presedintele responsabil de biotehnologie de cercetare.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata