Investiţiile Petrom au totalizat 675 milioane lei, în trimestrul 3 din 2009

Volumul total al investitiilor realizate de grupul Petrom in trimestrul al treilea al acestui an a totalizat 675 milioane lei, fiind cu 46% mai scazut fata de nivelul din perioada similara a anului trecut, conform datelor publicate marti (10 noiembrie 2009) de catre companie.

Investitiile in explorare si productie (cu 42% mai mici decât in trimestrul 3 din 2008) au reprezentat 76% din totalul investitiilor efectuate in perioada iulie-septembrie 2009, si au fost utilizate in special pentru programul de foraj si modernizarea echipamentelor de suprafata. Aproximativ 10% din totalul investitiilor au fost realizate in segmentul de rafinare si marketing, in special in divizia de marketing, fiind folosite pentru reconstruirea principalelor depozite de produse petroliere.

Citeste si:  FPTR: România poate deveni un mare exportator de hrană bio dacă se aplică TVA zero la produsele ecologice

Investitiile in gaze si energie au fost directionate in principal catre centrala electrica de la Brazi. Investitiile la nivel corporativ au avut o valoare aproape dubla fata de T3/2008, fiind aferente constructiei noului sediu (Petrom City) din Bucuresti.

În primele noua luni ale acestui an, investitiile Petrom SA au insumat 2,713 miliarde lei, cu 42% mai scazute decât in perioada similara din 2008. Investitiile in explorare si productie au reprezentat 64% din totalul investitiilor din primele noua luni, fiind in continuare orientate catre programul de dezvoltare a zacamintelor si catre forajul de productie.

Citeste si:  Cartelul benzinarilor poate fi spart. Iată CUM!

Aproximativ 15% din totalul investitiilor au fost realizate in rafinare si marketing. În Rafinare, investitiile au fost folosite cu precadere pentru constructia instalatiei de hidrofinare a benzinei, cât si pentru implementarea proiectului DCS (Sistem de Control Distribuit) si a proiectului de modernizare a sistemului de rezervoare. În Marketing, investitiile au fost concentrate pe modernizarea depozitelor de produse petroliere.

Investitiile in segmentul gaze si energie au cuprins in principal investitii in centrala electrica de la Brazi. La nivel corporativ, volumul investitiilor a crescut de peste doua ori fata de primele noua luni ale anului 2008, fiind folosite, in special, pentru constructia noului sediu, Petrom City.

Citeste si:  Candidatul României pentru ACARE a obţinut un mandat de 6 ani
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close