Croitoru: Reducerea impozitelor sau introducerea taxei Tobin ar fi o greşeală pentru România

Introducerea taxei Tobin pe toate tranzactiile financiare, dar si reducerea impozitelor, ar fi o mare greseala pentru România, a declarat, joi (12 noiembrie 2009), in cadrul sedintei de deschidere a tranzactiilor bursiere la BVB, Lucian Croitoru, consilierul Guvernatorului Bancii Nationale.

“Sunt multi sustinatori ai reducerii impozitelor, dar si a introducerii Taxei Tobin pe toate tranzactiile financiare. Din punctul meu de vedere, nu cred ca ar fi un lucru binevenit pentru România sa se intâmple asta. Ar fi o greseala mare sa se realizeze reducerea impozitelor si trebuie facute toate eforturile pentru a fi evitat acest lucru”, a atentionat Croitoru. Reprezentantul BNR a admis, insa, faptul ca “in principiu orice venit trebuie impozitať, dar ca nu agreeaza ideea impozitarii dobânzilor.

Totodata, Croitoru a punctat ca România are “atât de multe resurse, incât o reducere a impozitelor nu ar fi o solutie”. În opinia lui Croitoru o reducere a cheltuielilor ar reprezenta o solutie de prim plan.
“În România exista o asimetrie foarte mare. În timp ce sectorul privat a facut eforturi mari sa reduca o serie de cheltuieli, sectorul public nu a facut acest lucru. E de datoria sectorului public sa faca ajustarile necesare.

Citeste si:  Hunedoara: Traian Berbeceanu doreşte să revină în structurile BCCO

Au aparut semnele care ne fac sa fim optimisti, dar totul depinde de mentinerea politicilor macroeconomice”, a spus oficialul BNR. Întrebat cum crede ca va vota Parlamentul noul cabinet Liviu Negoita, cons ilierul BNR a evitat sa dea un raspuns transant. “Nu am de unde sa stiu cum va vota Parlamentul României in cazul noului Guvern. Este foarte posibil ca situatia precedenta sa se repete”, a apreciat Lucian Croitoru.

Consilierul Guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, a participat, joi, la deschiderea sedintei de tranzactionare a BVB. Evenimentul se inscrie in programul demarat de institutia bursiera, sub titulatura “Personalitati deschid Bursa”. (n.r. Taxa Tobin a fost propusa de economistul american, James Tobin, pentru tranzactiile cu strainatatea, in vederea reducerii speculatiilor de pe piata valutara).

Citeste si:  BNR: Rezervele valutare au scăzut la 31,467 miliarde euro, în noiembrie
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner