Piaţa de leasing bancar a scăzut cu 74% la 9 luni

Piata de leasing din România a continuat evolutia de scadere inregistrata la primele 6 luni si in trimestrul al treilea, pâna la 74%, urmând ca valoarea contractelor incheiate pâna la sfârsitul anului sa fie de 1,25 miliarde euro, a declarat, joi (12 noiembrie 2009), Adriana Ahciarliu, secretar general Asociatia Societatilor Financiare – ALB România in cadrul unui forum dedicat pietei de leasing.

“Piata de leasing a scazut cu 74%, iar contractele finantate vor ajunge pâna la sfârsitul anului la 1,25 miliarde euro. Pentru 2010 nu vad o revenire a pietei, ci sper intr-o stagnare a evolutiei acesteia”, a spus secretarul general ALB. În 2008, valoarea contractelor de leasing incheiate a fost de 4,8 miliarde de euro. Ahciarliu a precizat ca in momente de criza companiile de leasing se reorienteaza catre marketing, revânzare precum si pe restructurarea creditelor.

Citeste si:  BNR supraveghează prin rapoarte lunare 3 bănci importante

“Cele mai mari probleme pe care le avem vizeaza politica de provizionare a BNR care ar trebui sa fie mai flexibila precum si decizia Curtii Constitutionale cu privire la suspendare executarii silite a unor bunuri ceea ce ne creaza mari probleme”, a spus Adriana Ahciarliu. Potrivit sursei citate, in luna iunie ponderea contractelor restante din total este de 33%, in timp ce contractele pentru persoane fizice reprezinta doar 10% din portofoliul societatilor membre ALB.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner