AVAS va relua licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar deţinut la Trocadero

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va relua licitatia pentru vânzarea pachetului de 69,271% din capitalul social detinut la SC Trocadero SA Bucuresti, ca urmare a desfiintarii contractului de vânzare – cumparare de actiuni incheiat cu SC Calex Business Grup SRL Bucuresti din 6 octombrie 2009, potrivit unui comunicat al AVAS.

Contractul a fost desfiintat prin actionarea pactului comisoriu, respectiv a unei clauze contractuale asumate de catre cumparator potrivit careia neplata pretului duce la desfiintarea contractului. Pretul celor 175.022 de actiuni vândute a fost de 20,792 milioane lei, din care s-a achitat suna de 87.511 lei reprezentând garantia de participare.

Diferenta de 20,705 milioane lei, consolidata in valuta (4,908 milioane euro), a avut termen de plata zece zile lucratoare de la data semnarii contractului, respectiv 20 octombrie 2009. SC Calex Business Grup SRL Bucuresti nu a achitat diferenta de pret si nici penalitatile de intârziere in termenele asumate prin contractul de vânzare – cumparare de actiuni semnat in 6 octombrie 2009. De asemenea, cumparatorul nu a solicitat prelungirea termenului de plata a pretului de cumparare.

Citeste si:  Primele praline cu lichior pe bază de ţuică

AVAS a hotarât, de asemenea, sa efectueze demersurile necesare pentru recuperarea daunelor interese constând in penalitati datorate pentru neachitarea diferentei de pret. Este vorba despre echivalentul a 73.634 euro, la cursul de schimb leu/euro comunicat de BNR pentru ziua efectuarii platii, calculat pe perioada dintre data scadentei si data actionarii pactului comisoriu, in conformitate cu dispozitiile contractului de privatizare.

SC Trocadero SA Bucuresti a fost privatizata in luna octombrie 2009 prin vânzarea unui pachet de actiuni reprezentând 69,271% din capitalul social catre SC Calex Business Grup SRL Bucuresti. Societatea comerciala activeaza in domeniul restaurantelor, iar ceilalti actionari sunt Asociati tip Lista – 23,875%, SIF Muntenia – 5,529% si persoane fizice – 1,325%.

Citeste si:  Medicii din Botoşani refuză să mai elibereze reţete şi trimiteri la specialişti
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner