Băncile elveţiene schimbă „regulile jocului” pentru clienţii străini

Bancile elvetiene intentioneaza sa solicite unora din clientii lor straini sa semneze un angajament prin care sa declare ca se conformeaza legislatiei fiscale din tara de origine, potrivit unu ziar elvetian citat de AP.

Presedintele Asociatiei Bancherilor din Elvetia, Patrick Odier, a declarat pentru saptamânalul NZZ am Sonntag ca sectorul bancar analizeaza diverse modalitati pentru schimbul automat de informatii privind clientii cu alte state.

Odier a spus ca o posibilitate ar fi aceea ca acei clienti proveniti  din state care au acorduri fiscale cu Elvetia sa semneze o declaratie privind conformarea cu legislatia specifica din tara de origine.

Citeste si:  Mercedes-Benz România inaugurează la Oradea un nou depozit de piese şi accesorii auto

De asemenea, Asociatia Bancherilor este in favoarea unui impozit pe dobânda care sa fie cedat autoritatilor din tara de origine a clientului. Aceste propuneri nu au fost inca finalizate.

În ultimul an, Elvetia a fost supusa unor puternice presiuni din partea SUA si altor state de a pune capat evaziunii fiscale a strainilor care isi ascund fondurile in depozitele din Elvetia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close