Bulgaria ia măsuri pentru stimularea creditării

Bulgaria are in vedere plasarea de fonduri din rezerva fiscala a guvernului la filialele locale ale bancilor straine, cu scopul de a stimula cresterea economica, informeaza “Financial Times”.

Ministrul bulgar de Finante, Simeon Djankov, a declarat ca aproximativ un miliard de leva (511 milioane de euro) – aproximativ 12% din rezerva fiscala a guvernului – vor fi alocati pentru depozitele pe termen scurt la bancile comerciale, prin intermediul unei licitatii. „Aceasta masura va stimula economia prin scaderea ratei dobânzii. Daca va fi nevoie, ar putea fi puse la dispozitie mai multe lichiditati”, a declarat Simeon Djankov, intr-un interviu telefonic.

Citeste si:  Premiile Emmy: "Breaking Bad", cel mai bun serial dramatic

Pe fondul scaderii exporturilor, dar si a cererii pentru casele de vacanta, in conditiile in care Bulgaria a investit masiv in constructii in ultimii ani, economia Bulgariei se confrunta cu o perioada extrem de dificila. Se estimeaza ca economia va scadea cu 6% anul acesta, si cu 2% in 2010 – cea mai mare scadere economica din sud-estul Europei, dupa România.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close