Iniţiativă legislativă pentru majorarea cantităţii de accizare a vinului

Producatorii de vin vor trebui sa obtina autorizatie de antrepozit fiscal daca produc o cantitate minima de 600 hectolitri de vin, a declarat, miercuri (18 noiembrie 2009), Gratiela Iordache, secretar de stat din cadrul Ministerului Finantelor Publice, in cadrul unei intâlniri cu viticultorii vrânceni.

Aceasta a spus ca obligatia apare ca urmare a unei initiative legislative aflata in promulgare. “Limita minima care acum este de 200 hectolitri va creste pâna la 600 hectolitri”, a afirmat Gratiela Iordache.
În cadrul intâlnirii, reprezentantii viticultorilor au solicitat ridicarea pragului de antrepozitare pâna la 1.000 hectolitri pentru micii producatori. În acest sens, presedintele Federatiei Fermierul, Ginu Toma, a aratat ca directive le europene recomanda accizarea cantitatilor care depasesc 1.000 hectolitri vin.

Citeste si:  Guvernul ungar vrea să introducă monopol de stat pentru vânzarea de băuturi alcoolice
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner