România, locul 2 în UE la creşterea lucrărilor de construcţii în septembrie 2009

Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 1,1% atât in Uniunea Europeana cât si in zona euro, in luna septembrie 2009 comparativ cu luna august, insa in România volumul lucrarilor de constructii a inregistrat o crestere de 2%, doar Cehia inregistrând o crestere mai mare (2,4%), arata datele prezentate miercuri (18 noiembrie 2009) de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

La nivelul zonei euro, scaderea de 1,1% din luna septembrie vine dupa o crestere de 0,1% in luna august, in timp ce in Uniunea Europeana scaderea de 1,1% din septembrie vine dupa o scadere de 0,1% inregistrata in luna august.
Potrivit datelor disponibile la acest moment, doar patru state membre UE (printre care se numara si România) au inregistrat o crestere a volumului lucrarilor de constructii in luna septembrie 2009 comparativ cu luna august. În schimb, in opt state membre UE volumul lucrarilor de constructii a scazut in luna septembrie comparativ cu luna august.

Citeste si:  Producţia de cărbune net a crescut cu 14,4% în 2011

În ritm anual, septembrie 2009 comparativ cu luna septembrie 2008, România a inregistrat cea de a doua mare scadere a volumului lucrarilor de constructii din UE (minus 22,1%), cea mai mare scadere fiind inregistrata in Slovenia (minus 32,2%). La nivelul zonei euro, volumul lucrarilor de constructii a inregistrat o scadere de 8% in ritm anual iar in UE s-a inregistrat o scadere de 9,4%. Doar 3 state membre UE (Polonia, Cehia si Germania) au inregistrat o crestere a volumului lucrarilor de constructii in luna septembrie 2009 comparativ cu luna septembrie 2008.

Citeste si:  Deficitul de infrastructură este insuficient acoperit prin fondurile publice

În cazul României, conform datelor prezentate de Institutul National de Statistica (INS), volumul lucrarilor de constructii ca serie bruta a crescut, in septembrie, cu 13,2%, in timp ce pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate s-a majorat cu 2%, comparativ cu luna august. În comparatie cu septembrie 2008, volumul lucrarilor de constructii a scazut, ca serie bruta, cu 21,9%, in timp ce pe serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 20,7%.

Citeste si:  Primăria Timişoara, reclamată la Comisia Europeană
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close