Specialiştii în soluţii antivirus: Domeniul securităţii IT este unul inconsecvent şi în România

Specialistii din domeniul securitatii IT prezenti, miercuri (18 noiembrie 2009), in cadrul conferintei de Tehnologie Agora (ATC) de la Bucuresti, sunt de acord cu faptul ca, in timp ce aplicatiile existente sunt din ce in ce mai evoluate, domeniul protejarii datelor dintr-un computer este unul inconsecvent atât la nivel mondial, cât si, mai ales, in România.

“Domeniul securitatii IT este pe cât de vast, pe atât de inconsecvent, cel putin in România. Aplicatiile sunt din ce in ce mai evoluate, ceea ce nu este, insa, un lucru rau”, a apreciat Gabriel Nicolaescu, seful Departementului de Arhitectura IT al companiei Concept Electronics. La rândul sau, Adrian Danciu, director executiv al NetSafe Solutions, distribuitor in România al solutiilor de securitate hardware marca Fortinet, a afirmat ca viitorul in acest domeniu este utilizarea solutii unificate de securitate (UTM).

Citeste si:  Municipiul Sighişoara a primit Premiul Europei 2012, în premieră pentru România

“Se estimeaza ca in anii 2010 si 2011, piata UTM va atinge, la nivel mondial, o valoare consistenta, de 8-9 miliarde de dolari. Din totalul actual, Fortinet detine o cota de piata de 14,5%”, a explicat Danciu. Reprezentantul NetSafe Solutions a punctat si pe tema tehnologiilor verzi. “În România se vorbeste tot mai mult despre Green IT. Consider ca acesta trebuie sa fie trend-ul de viitor”, a spus Adrian Danciu.

Acesta a adaugat ca, pâna in 2011, circa 96% dintre centrele de date existente in lume, nu vor mai avea capacitate de stocare, ceea ce reprezinta “o problema majora”.
Miercuri, Grupul Agora a organizat, la Bucuresti, o noua conferinta ATC, de data aceasta pe teme de securitate informatica si minimizare a costurilor intr-o companie.

Citeste si:  Hackerii răspândesc spam-uri postând pe Facebook linkuri false spre înregistrări cu seismul din Japonia

Conferintele ATC beneficiaza de sprijinul Ministerului Comunicatiilor si Soc ietatii Informationale (MCSI), Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), dar si al organizatiilor de profil, precum CIO Council si Institutul Bancar Român (IBR). Urmatorul eveniment ATC va avea loc in data de 2 decembrie, tot la Bucuresti, iar subiectul abordat va fi dedicat Centrelor de Date.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata