Volumul total de prime brute subscrise a ajuns la 6,7 miliarde lei, la 9 luni

Volumul total de prime brute subscrise pe piata asigurarilor din România a ajuns la 6,7 miliarde lei, in primele 9 luni din 2009, in crestere cu 0,09% comparativ cu perioada similara din 2008, a anuntat miercuri (18 noiembrie 2009) presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu.

Primele brute subscrise pe asigurari generale au ajuns la 5,5 miliarde lei, in crestere cu 2,5% in timp ce asigurarile de viata, ca prime brute subscrise, au scazut cu 9,6% pâna la 1,2 miliarde lei. Indemnizatiile brute platite de companiile de asigurare s-au cifrat la 4,4 miliarde lei, in crestere cu 38,6%.

Citeste si:  Pensiile cresc cu 5% în 2015, indemnizaţiile persoanelor cu handicap cu 16%

“Aceasta cifra este o dovada ca societatile de asigurare au capacitatea de a-si onora contractele”, a spus presedintele CSA. Aceasta a precizat ca indemnizatiile generale platite au crescut cel mai mult pe segmentul de asigurari de viata cu 54% pâna la 512 milioane lei, in timp ce indemnizatiile platite pentru asigurari generale au ajuns la 3,9 miliarde lei, in crestere cu 36,7%.

“Cresterea pe segmentul indemnizatiei platite pentru asigurari de viata se explica prin cresterea numarului asiguratilor care si-au rascumparat asigurarile insa din septembrie acest trend s-a temperat”, a spus Angela Toncescu. În ceea ce priveste asigurarea RCA, primele brute subscrise au crescut cu 15% fata de primele 9 luni din 2008 pâna la 1,6 miliarde lei fiind platite daune pentru 250.000 de dosare, cu o valoare de 1,1 miliarde lei si o crestere cu 33% a volumului comparativ cu primele noua luni din 2008.

Citeste si:  IMAGINEA ZILEI: O moleculă, aşa cum nu a mai fost văzută vreodată

De asemenea, presedintele CSA a anuntat ca primele medii platite in cazul RCA au crescut cu 15%. Angela Toncescu a anuntat ca incepând de la 1 ianuarie 2010 va fi introdus sistemul bonus – malus pentru RCA precum si asigurarea electronica RCA.
“Sistemul bonus-ma lus va reduce valoarea primelor platite de catre asigurati sau o va creste in functie de daunalitate insa asta va avantaja marea parte a conducatorilor auto care conduc prudent mai ales ca numarul celor care produc daune in cazul RCA din totalul asiguratilor este de 10%”, a spus Angela Tomcescu.

Citeste si:  BNR menţine dobânda cheie la 6,25%
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close